Lotte Wijers

Lotte werkt sinds 2018 bij het Wetenschapscentrum. Als wetenschapscoördinator adviseert en ondersteunt ze bij alle facetten van wetenschappelijk onderzoek. Denk hierbij aan lokale uitvoerbaarheid en wet- en regelgeving van onderzoek, maar ook aan advisering bij methodologie, datamanagement en data-analyse.

Ervaringsdeskundige op wetenschappelijk onderzoek

Na haar studie Biomedische Wetenschappen met afstudeerrichting Epidemiologie deed Lotte zelf promotieonderzoek naar de risicofactoren voor aangeboren aandoeningen in het Radboudumc. Daarna werkte Lotte als wetenschappelijk medewerker bij het Trimbos-instituut en monitorde acute gezondheidsincidenten na drugsgebruik in Nederland. Zij kan zich dus als geen ander in de CWZ-onderzoekers verplaatsen en hen bijstaan met raad en daad.

Waarvoor kun je bij Lotte terecht?

  • Vragen over de lokale uitvoerbaarheidsprocedure en indiening van onderzoek.
  • Vragen over en eerste beoordeling van onderzoekscontracten.
  • Adviseren van onderzoekers / promovendi / studenten, bijvoorbeeld voor het opzetten, datamanagement en data-analyse van onderzoek.
  • Trainingen over onder andere wet- en regelgeving (GCP) en statistiek.
  • Begeleiden bij grote CWZ-geïnitieerde onderzoekstrajecten met externe subsidie (o.a. ZonMw, KWF).
  • Vragen over het wetenschapsfonds en de jaarlijkse wetenschapsavond.

'Ik haal veel voldoening uit het adviseren van onderzoekers bij de opzet en analyse van hun onderzoek, het goed inrichten van processen rondom organisatie van onderzoek en uiteindelijk om een bijdrage te kunnen leveren aan de gezondheidszorg.'