Kunstenaars

CWZ legt graag de focus op kunstenaars uit de regio. Op deze pagina zijn de belangrijkste kunstenaars te vinden, van wie CWZ kunst heeft aangekocht. 

Denny Baggen
Haar werk is een lijnenspel van tekeningen in olieverf op doek. De schilderijen ogen op een afstand abstract, een vlak, een kleur met lijnen als structuur. Dichterbij duikt in het lijnenspel een wereld van figuren op.

Dick Tasma 
Dick Tasma is beeldend kunstenaar. Zijn werk is zowel abstract als figuratief, wat hij zelf 'zoeken tussen twee oevers' noemde. De ene oever is de abstracte kant, de andere de figuratieve kant van het schilderen. Hij probeerde de onderliggende betekenissen in de diepte van het water te zien. 

Geert Jan van Oosteinde
Geert-Jan van Oosteinde heeft voor CWZ acht werken gemaakt, met als uitgangspunt de vijf zintuigen: zien, horen, voelen, ruiken en proeven.

Harrie Gerritz 
Zijn werk bestaat uit schilderijen, grafieken en installaties. Zijn kunst bevindt zich in het spanningsveld tussen figuratieve en abstracte kunst. Inspiratie haalt de kunstenaar hoofdzakelijk uit de natuur en het Nederlandse landschap. Gerritz is opgegroeid in het land van Maas en Waal en dit dierbare thuislandschap blijft hem tot de dag van vandaag boeien en inspireren.

Joep de Bekker
Hij schildert op de momenten dat ratio, gevoel, lef en vakmanschap elkaar spontaan en in volslagen harmonie ontmoeten. Die momenten dwing je niet af, ze dienen zich aan, het zijn de kostbaarste momenten in het leven van een kunstenaar en zijn spaarzaam. Hij maakt zijn beste werk altijd perongeluk.

Manuel Kurpershoek
Zijn tekeningen gaan over alles wat hij meemaakt, alles wat er gebeurt en wat hij er van vindt. Droom en werkelijkheid zijn met elkaar verwezen, de tekentaal is vrij en open, en leesbaar voor iedereen.

Maria Diduch
Maria Diduch is geboren in Polen. In 1973 verhuisde zij naar Nederland. Sinds 12 jaar werkt zij met haar eigen ontwikkelde techniek voor moderne textielkunst.

Rob Terwindt
Zijn doeken getuigen van gedrevenheid en licht ongeduld tegenover grote technische beheersing. Hij wil schilderijen maken die in vorm informatie overbrengen en waarvan door de kijker zelf een betekenis kan worden gegeven.

Ronald Tolman
Ronald Tolman is beeldhouwer, schilder en graficus. Zijn werk gaat over mensen en hun wijze van functioneren in de samenleving. Hij bekijkt de gedragingen van groepen, de verhouding van de enkeling tot de groep, en hun onderlinge relaties. 

Sven Hoekstra
Sven Hoekstra schildert met olieverf op paneel. Hij schildert in een uiterst zorgvuldige en verfijnde stijl. Op zijn schilderijen bewegen merkwaardige mensfiguren zich tegen een traditioneel Hollands landschap. De combinatie in zijn schilderijen van tijdloos landschap en voorbijsnellende figuren, de spanning tussen cultuur en natuur, en tussen tijd en ruimte, maakt het werk van Hoekstra vervreemd en verrassend. 

Ted Felen
Ted Felen is werkzaam geweest als glazenier. Tegenwoordig maakt hij vrij werk, zoals de zeefdrukken die in CWZ aanwezig zijn. Al meer dan dertig jaar opereert Ted Felen vanuit de cirkel. Dit is volgens hem de meest eerlijke vorm. De cirkel betekent veiligheid en warmte, en kent geen begin en einde. De rechte lijn bestaat niet en is volgens hem een suggestie, een leugen slechts. Want hoe strak een lijn ook is getrokken, als hij zich lang genoeg voortzet, zal hij zichzelf ergens in de kosmische ruimte weer tegenkomen.  

Theo Elfrink
Theo Elfrink heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een belangrijke kunstenaar. Los van moderne tendensen en richtingen probeert hij zijn gevoel zo zuiver mogelijk te houden.