Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Ziekenhuizen Oost-Nederland gaan meer samenwerken bij kanker

25 november 2022

De zorgorganisaties willen oncologiepatiënten zoveel mogelijk in hun eigen omgeving te behandelen en tegelijk de best mogelijke oncologische zorg geven door onderling kennis en ervaring te delen.

Ondertekening samenwerking in Regionaal Oncologisch Netwerk Oost-Nederland | CWZ Nijmegen

 

Mensen met kanker in Oost-Nederland gaan profiteren van de samenwerking van acht ziekenhuizen en de Radiotherapiegroep. Met dat doel hebben zij het regionaal oncologisch netwerk Oost-Nederland opgericht. De zorgorganisaties willen oncologiepatiënten zoveel mogelijk in hun eigen omgeving te behandelen en tegelijk de best mogelijke oncologische zorg geven doordat ze onderling kennis en ervaring delen.

Behandeltrajecten afstemmen

Het netwerk wil onder meer de behandeltrajecten voor de hele regio afstemmen. Komt een patiënt in één van de ziekenhuizen voor een bepaald type kanker, dan moet de aanpak en behandeling hiervan in alle ziekenhuizen hetzelfde zijn. Patiënten worden zo veel mogelijk behandeld in hun eigen vertrouwde ziekenhuis. Is een specifieke behandeling of ingreep nodig, dan kan de patiënt daarvoor naar een ander ziekenhuis uit het netwerk gaat, als dit hierin is gespecialiseerd.
Naast CWZ nemen de ziekenhuizen Bernhoven, Jeroen Bosch Ziekenhuis, Maasziekenhuis Pantein, Radboudumc, Radiotherapiegroep en het ARTZ Oncologisch netwerk: Rijnstate, Slingeland Ziekenhuis en Ziekenhuis Gelderse Vallei deel in het netwerk. 

Op 25 november is onderstaand persbericht  hierover verspreid: