Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Wilt u graag stoppen met roken? Doe dan mee met Stoptober!

28 september 2023

Zien roken, doet roken

Niemand wil dat kinderen gaan roken. Daarom moet ieder kind dat geboren wordt, de kans krijgen om rookvrij op te groeien. In een rookvrije omgeving, zonder verleidingen, met goede voorbeelden om zich heen. Dat gebeurt al. Sterker nog, u kunt er niet meer omheen. Samen bereiken we het doel: een volledig Rookvrije Generatie in 2040.

Gezonde leefstijl

Als CWZ vinden we preventie en een gezonde leefstijl belangrijk en hebben we veel kennis op dit gebied. Wie meer beweegt, gezonder eet en ongezonde gewoontes laat, komt minder in het ziekenhuis. Een verandering in leefstijl is vaak moeilijk en voor velen is het idee dat ze zélf invloed hebben op hun gezondheid niet vanzelfsprekend. We kunnen veel bereiken als mensen aan een gezonde leefstijl werken met de hulp van huisartsen, thuiszorg, welzijnsorganisaties én CWZ samen. In persoonlijk contact én via digitale zorg. Zo proberen we gezondheidsproblemen vóór te zijn en heropnames te voorkomen. Het verbetert de kwaliteit van leven, en voorkomt veel leed en onnodige kosten.

CWZ is al sinds juli 2022 rookvrij, maar kent nog wel rokende patiënten en bezoekers. Gezondheid en duurzaamheid zijn belangrijke thema's voor CWZ; we dragen draag ons steentje bij om mensen die willen stoppen met roken daarbij te stimuleren en helpen.

Hulp bij het stoppen met roken

CWZ werkt samen met Rookvrij en Fitter. Dit is een programma dat CWZ samen met SportQube heeft ontwikkeld. Het stoppen onder begeleiding is vaak succesvoller dan zelfstandig stoppen. Met dit programma kan dit ook nog eens gratis. De meeste zorgverzekeraars vergoeden namelijk dit erkende stoppen-met-roken programma zonder dat u uw eigen risico hoeft te betalen. Wilt u hiermee aan de slag? Meld u dan aan via de link, dat kan ook samen met uw partner of iemand anders uit uw omgeving. Samen stoppen is niet alleen leuker, u houdt het met elkaar ook beter en langer vol!

Stoptober

De maand oktober is sinds 10 jaar omgedoopt tot Stoptober; het is een initiatief van KWF, Hartstichting, Longfonds, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Trimbos-Instituut, GGD GHOR Nederland, en Stichting Gezondheidsfondsen voor Rookvrij. Deze maand wordt er extra aandacht en ondersteuning geboden aan het stoppen met roken; er is een speciale Stoptober App, via social media bent u in contact met andere stoppers, er wordt een live show georganiseerd, er zijn podcasts, magazines, video's en er zijn verschillende soorten persoonlijke begeleiding. Het meeste wordt gratis aangeboden. Als het u lukt om deze 28 dagen niet te roken, heeft u vijf keer kans om het vol te houden!

Lees er alles over op de website van Stoptober  en meld u aan.