Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Webinar voor A²O app verplaatst

29 januari 2021

De webinar over de A²O wordt verplaatst naar eind maart.

App to Order

app to order

De webinar over de app 2 order wordt verplaatst naar eind maart. Zodra de definitieve datum bekend is, laten wij dit weten.

De App to Order (A²O) is een nieuwe door CWZ zelf bedachte en samen met Proud Nerds ontwikkelde app voor het bestellen van medische hulpmiddelen vanaf de OK. Eind maart staat de A²O centraal in een webinar van zorginnovatienetwerk Health Valley.

De app vervangt de portofoon in de operatiekamer in het bestelproces van medische hulpmiddelen. Het werken met de app verbetert de kwaliteit van de logistiek en biedt meer duidelijkheid en overzicht in het proces van bestelling vanuit de OK tot levering door de logistiek medewerker OKC. Lees hier meer over de app.

Webinar Health Valley

Tijdens een webinar eind maart kun je meekijken, meeluisteren en vragen stellen over de A²O app. Deze webinar wordt georganiseerd door zorginnovatienetwerk Health Valley. Hoofd van de centrale sterilisatieafdeling (CSA) Dick Braam en projectleider medische informatie technologie (MIT) Ellen König lichten samen met digitale partner Proud Nerds toe hoe deze innovatie tot stand is gekomen, welk proces is doorlopen, hoe de app werkt, wat de ervaringen zijn en hoe de toekomst eruit ziet. Deelnemen is gratis, op basis van aanmelding.

Slimme Zorgestafette

Het webinar van Health Valley is onderdeel van de Slimme Zorgestafette. Deze vindt plaats van maandag 1 tot en met vrijdag 5 februari in de regio Oost-Gelderland. Dit is de voormalige e-health week, die landelijk wordt georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid Welzijn & Sport (VWS). Ook CWZ organiseert dan diverse online activiteiten, die eind januari worden gedeeld.

Nominatie voor Nationale Zorginnovatieprijs

CWZ werkt als eerste ziekenhuis met de A²O app. De app bestond nog niet en is extra uniek, omdat deze op de werkvloer met collega’s van de OK en CSA in CWZ is bedacht én ontwikkeld. Dit wordt ook buiten CWZ gezien, want de App to Order is uit 42 inzendingen genomineerd in de top 3 om mee te dingen in de regionale voorrondes voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2021.

Op 3 februari wordt uit de top 3 de finalist voor de regio Oost-Gelderland bekendgemaakt door de vakjury op basis van de pitchvideo. Deze video’s worden daarna verspreid zodat er zoveel mogelijk gestemd kan worden vanaf 11 februari.. Op 11 maart volgt de verkiezing van de landelijke winnaar. Deze wordt bekendgemaakt door Health Valley.