Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Voor elke dokter naar CWZ Waalsprong

16 oktober 2019

Met de komst van cardiologen, kunnen patiënten nu voor vrijwel elk specialisme terecht in CWZ Waalsprong.

Open Huis | CWZ Waalsprong

Met de komst van cardiologen, kunnen patiënten nu voor vrijwel elk specialisme terecht in CWZ Waalsprong. Dit betekent dat ze voor de spreekuren van alle dokters de keuze hebben om naar CWZ Waalsprong te gaan. Dat is prettig, want deze polikliniek in Nijmegen-Noord is kleinschalig en heeft belangrijke nieuwe voorzieningen als een apotheek, bloedprikken en diverse onderzoeksmogelijkheden. Samen met de zorgpartners van Gezondheidscentrum Waalsprong biedt CWZ alle bewoners van de regio Waalsprong de zorgdiensten die ze nodig hebben. De juiste zorg dicht bij huis die makkelijk bereikbaar is.

Nu ook voor spreekuur en onderzoek naar de cardioloog

Sinds oktober kunnen mensen ook naar CWZ Waalsprong als de huisarts ze heeft verwezen naar de cardioloog. ‘We houden spreekuur voor controleafspraken, onderzoeken en alle andere niet spoed-verwijzingen’, zegt cardioloog Marc Gomes. ‘Vanaf begin van 2020 kunnen we ook fietsproeven afnemen en hart-echo’s maken op de poli Waalsprong. Dat kan steeds vaker tijdens één bezoek en dan krijgen mensen de diagnose direct al mee.

Apotheek en eerstelijnszorg in hetzelfde gebouw

De locatie Waalsprong biedt een totaalpakket aan zorg en voorzieningen dichtbij huis. Zo opende afgelopen zomer de CWZ apotheek op de locatie CWZ Waalsprong. ‘Deze apotheek biedt dezelfde service als de apotheek in het hoofdgebouw in Nijmegen, aldus Danielle Joosten, hoofd klinische farmacie. Gé Verbeet, hoofd poli Waalsprong vult aan: ‘CWZ Waalsprong heeft een compleet zorgaanbod. Dat komt ook doordat we het pand delen met andere zorgaanbieders zoals een huisarts, fysiotherapeut, de GGD, verloskundigen en logopedisten’.

Beleef het zelf: Open Huis op 26 oktober

CWZ Waalsprong groeit en er is steeds meer mogelijk voor patiënten. Dít is het moment om (opnieuw) kennis te maken. Op zaterdag 26 oktober is iedereen welkom om CWZ Waalsprong, de specialisten en faciliteiten te ontdekken. Er is van alles te beleven: ervaar hoe het is om te leven met een oogziekte, leer bloedprikken, maak je eigen medicijn of het bijwonen van een snijpracticum waar je een echt hart kunt zien en cardioloog Erwin Zegers de anatomie van het hart uitlegt.  

Bekijk het programmaboekje.