Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Volledig elektrisch wagenpark voor reguliere ritten bij CWZ

13 juni 2024

Op dinsdag 11 juni verwelkomde CWZ met trots de nieuwe elektrische Mercedes Sprinter.

Logistiek - Overhandiging bus - CWZ Nijmegen

Op dinsdag 11 juni verwelkomde CWZ met trots de nieuwe elektrische Mercedes Sprinter. Dit is groot nieuws, want met de komst van deze bus zijn alle dieselvoertuigen vervangen die gebruikt worden voor reguliere transportritten. Op dit moment is er slechts nog één dieselvoertuig aangehouden, om flexibiliteit te houden uitsluitend voor spoed- en incidentele ritten. Uiteraard staat de toekomstbestendigheid van dit voertuig ook ter discussie, maar momenteel spelen er nog een aantal ontwikkelingen die de benodigde transportcapaciteit kunnen beïnvloeden. Zodra daar meer duidelijkheid over is kan CWZ hier mee verder. 

CWZ’s duurzame verandering

In de afgelopen 4 jaar heeft CWZ 4 elektrische auto’s aangeschaft, waarvan 3 ter vervanging van oudere dieselvoertuigen. Daarnaast beschikt CWZ ook over een elektrische golfkar voor ritten op het CWZ-terrein, maar deze mag ook op de openbare weg rijden.

Met de komst van de nieuwe Sprinter wordt één-op-één de oude diesel-Sprinter uit 2009 vervangen. Frans Potjes: ‘Met deze stap komen we weer dichter bij onze duurzame ambitie om te stoppen met het gebruik van fossiele brandstoffen.’

Specificaties van de nieuwe sprinter

De nieuwe elektrische Mercedes Sprinter heeft een bereik van 170 km, afhankelijk van de weersomstandigheden en de route. De batterij kan bij een snellader in slechts 20 minuten van 10% tot 80% worden opgeladen.

Inzet van de bus

De sprinter wordt 5 dagen per week, 40 uur per week, ingezet voor diverse logistieke taken. Dit betreft leveringen aan zorgcentra binnen en buiten Nijmegen, maar ook logistieke taken tussen buitenklinieken en huisartsen. CWZ kijkt er naar uit om met deze bus aan de slag te gaan.