Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Verpleegkundigen CWZ gestart met HiX Mobile app op corona-afdelingen

16 april 2020

Via een smartphone hebben zij nu op ieder moment en op elke plek toegang tot het EPD. Hierdoor kunnen zij snel, flexibel en veilig belangrijke gegevens over coronapatiënten inzien en verpleegkundige informatie registreren.

Deze week namen verpleegkundigen op afdelingen met opgenomen COVID-19 patiënten versneld de HiX Mobile app in gebruik. Via een smartphone hebben zij nu op ieder moment en op elke plek toegang tot het EPD. Hierdoor kunnen zij snel, flexibel en veilig belangrijke gegevens over coronapatiënten inzien en verpleegkundige informatie registreren.

Geslaagde pilot

De afgelopen tijd is er met enkele verpleegkundigen een kleinschalige pilot uitgevoerd met het testen van de app, met positieve resultaten. Daarom is besloten de app nu versneld uit te rollen op de afdelingen waar het nu het hardst nodig is: de afdelingen met opgenomen COVID-19 patiënten. Hiervoor zijn smartphones ter beschikking gesteld door de unit medische informatietechnologie.

Smartphone mee onder beschermende kleding

Verpleegkundigen op de corona-afdelingen B12, B14, A22 en de AOA nemen de smartphone mee onder hun beschermende kleding als ze de afdeling op gaan naar patiënten. Via de HiXMobile app kunnen zij direct actuele gegevens over de patiënt inzien en registreren in het EPD. Hiervoor hoeven zij alleen de app te openen en zich zoals gebruikelijk aan te melden in HiX. Dit kunnen zij met de handschoenen aan doen, op ieder moment en op elke plek: aan het bed van de patiënt, op de gang of in de teamkamer. Snel, flexibel en veilig, met de nodige tijdwinst.