Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Verpleegkundige staf brengt magazine Notes for Nursing 2023 uit

09 november 2023

In deze uitgave verhalen over wetenschappelijk onderzoek, vernieuwingen en praktische oplossingen die onze zorg voor patiënten en zorgprofessionals toekomstbestendig maken.

Magazine Notes for Nursing 2023 | CWZ Nijmegen

Met veel trots presenteren de verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en andere collega’s van CWZ weer een nieuwe editie van Notes for Nursing. Dit jaar met het thema ‘Zorg voor de toekomst’. In deze uitgave vindt u verhalen over wetenschappelijk onderzoek, vernieuwingen en praktische oplossingen die onze zorg voor patiënten en zorgprofessionals toekomstbestendig maken.

Toekomstbestendige zorg

Zorg is volop in verandering. In Nederland, in de regio, ook in CWZ, richten we ons op duurzame en toegankelijke zorg. Zorg die we professioneel, deskundig en met een glimlach kunnen bieden aan onze patiënten. Vandaag én in de toekomst. We zijn onderdeel van een transformatie en staan daarmee aan de wieg van Zorg voor de Toekomst. Onder Zorg voor de Toekomst verstaan we zorg die past bij de zorgvraag van onze patiënten. We organiseren zorg zo dat die uitgaat van individuele mogelijkheden en behoeften. Zorg geleverd door de juiste deskundigheid, dichtbij patiënten en alleen in CWZ als het moet. Toekomstbestendige zorg evolueert voortdurend door onderzoek en ervaring. Het is zorg die bijdraag aan kwaliteit van leven en die past bij mogelijkheden van de zorg.

Nieuwe verpleegkundige rollen

Een grote groep verpleegkundigen in CWZ is afgelopen jaar gestart in nieuwe verpleegkundige rollen of functies. Met energie, lef en creativiteit verbeteren ze zorgprocessen, pakken zij ideeën op en maken ze de zorg en de patiëntreis nog beter. Vernieuwen, ontwikkelen en verbeteren zit in het DNA van alle zorgprofessionals. Verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en collega’s uit het verpleegkundig domein vertellen graag op welke manier zij een bijdrage leveren aan toekomstbestendige zorg. Dit magazine toont slechts het topje van ijsberg.

Een opdracht aan ons allemaal

CWZ toont vernieuwing. We ontdekken op welke manier verpleegkunidgen kunnen bijdragen aan zorg en het verpleegkundig perspectief kunnen inbrengen. De thema’s zeggenschap en verpleegkundig leiderschap staan overal op de agenda. Wat betekent dit in de praktijk? Wanneer zijn we samen tevreden? En hoe komen we verder? Zorg voor de Toekomst is een opdracht aan ons allemaal. Verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten hebben een sleutelpositie in deze verandering.

Notes for Nursing is een magazine gemaakt voor en door verpleegkundigen van CWZ, dat jaarlijks verschijnt. Met dit tijdschrift wil het verpleegkundig stafbestuur de aandacht vestigen op ontwikkelingen, innovaties en praktijk- en wetenschappelijk onderzoek voor en door verpleegkundigen.