Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Vermeulen-Cranch erepenning voor anesthesioloog-pijnspecialist Robert van Dongen

02 juni 2021

De erepenning wordt toegekend aan pioniers binnen de anesthesiologie. Meestal aan het einde van iemands carrière. Hoewel Robert pas over een aantal jaren met pensioen gaat krijgt hij nu al een plek in de eregalerij van de NVA.

Anesthesioloog Robert van Dongen Vermeulen Cranch prijs | CWZ Nijmegen

Afgelopen vrijdag 21 mei gaf Robert van Dongen de Vermeulen-Cranch lezing tijdens de jaarlijkse wetenschappelijke bijeenkomst van de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie. Zo’n 1100 anesthesiologen en physician assistants waren digitaal aanwezig. Aansluitend ontving hij een erepenning voor zijn uitzonderlijke verdiensten binnen de anesthesiologie en pijngeneeskunde.

Robert, van zichzelf bescheiden, maar internationaal zeer bekend, vertelde in zijn lezing o.a. over het belang van een goede pijnbehandeling met zenuwblokkades in de palliatieve zorg, behandeling van pijn met neuromodulatie en het invoeren van een nieuwe behandeling bij het zogenaamde complex regionaal pijnsyndroom.

Degene die deze lezing mag geven heeft zijn of haar sporen in de anesthesiologie, of sub-specialisme zoals intensive care- of pijngeneeskunde, verdiend. De erepenning wordt toegekend aan pioniers binnen de anesthesiologie. Meestal aan het einde van iemands carrière. Hoewel Robert pas over een aantal jaren met pensioen gaat krijgt hij nu al een plek in de eregalerij van de NVA.

Irene de Man-Hermsen, pijnspecialist en collega van Robert: ‘Robert heeft bijzonder veel aandacht voor patiëntenzorg en innovatie en heeft echt een gave voor het geven van onderwijs. Dit is echt iets om trots op te zijn. Hij verdient deze prijs als geen ander’.