Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Verloskundig spreekuur in CWZ

11 januari 2022

Op de polikliniek gynaecologie en verloskunde is een verloskundig spreekuur gestart door vier klinisch verloskundigen. Het spreekuur is één a twee keer per week en met name voor laagrisico zwangeren met een medische indicatie.

 

 

Verloskundige babyportret | CWZ Nijmegen

Verloskundige babyportret | CWZ Nijmegen

Op de polikliniek gynaecologie en verloskunde is sinds kort een verloskundig spreekuur gestart door vier klinisch verloskundigen. Het spreekuur is één a twee keer per week en met name voor laagrisico zwangeren met een medische indicatie.

Rianne van de Ligt, senior klinisch verloskundige: ‘Je kunt niet zelf een afspraak maken bij het verloskundig spreekuur. Je hebt een medische indicatie nodig om in het ziekenhuis onder controle te zijn. Als je een laagrisico zwangere bent dan kun je bij de verloskundige op ons spreekuur gezien worden. Of als je vanuit de verloskundige thuis ingestuurd wordt voor een consult. We werken nauw samen met de behandelend gynaecoloog. Patiënten kunnen met een verwijzing vanuit de eerste lijns verloskundige of als er al een medische indicatie bestond vooraf een afspraak maken.

Betere band opbouwen

‘Het is belangrijk dat wij als klinisch verloskundigen op de polikliniek dit spreekuur draaien. We hebben frequenter contact met de zwangere en partner die bij ons komen bevallen. Het is fijn om elkaar beter te kennen, dit geeft vertrouwen. We bouwen een betere band op met de zwangere. Een verloskundige gaat uit van de fysiologie; het normale van het zwanger zijn. Hierin kunnen wij de zwangere en haar partner goed ondersteunen en de aandacht geven op meerdere vlakken die ze nodig hebben. Daarbij het medische aspect niet uit het oog te verliezen.’

Spreekuur

Vooralsnog is het verloskundig spreekuur op de maandag gepland. 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.