Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Verhalen van CWZ-medewerkers in boek over zorg ten tijde van corona

02 juni 2020

In het boek ‘In vrijheid achter glas’ vertellen zorgverleners in de zorg hun persoonlijke verhalen over hoe zij deze tijd hebben beleefd op de werkvloer.

Overhandiging boek In vrijheid achter glas | CWZ Nijmegen

In het boek ‘In vrijheid achter glas’ vertellen zorgverleners in de zorg hun persoonlijke verhalen over hoe zij deze tijd hebben beleefd op de werkvloer. Ook CWZ-medewerkers droegen hun steentje bij. Het boek is een ode aan alle zorgmedewerkers ten tijde van corona.

Persoonlijke verhalen in een boek

In het boek wordt een beeld geschetst van de zorg ten tijde van corona, waarin zorgmedewerkers persoonlijke en aangrijpende verhalen vertellen over hoe zij deze tijd hebben ervaren. Ook is het boek gevuld met foto’s van mensen die vrijwillig achter glas bleven om corona bij hen weg te houden en ook om zo de zorg behapbaar te houden. 

Medewerkers van CWZ

Ook verschillende medewerkers van CWZ hebben hun verhaal in het boek gedeeld. Zo staan er twee verhalen in van Elise Wout die eerst gepubliceerd zijn in de Gelderlander. Omdat zij veel mooie reacties kreeg vanuit het werkveld en haar omgeving, besloot ze om deze verhalen beschikbaar te stellen voor dit boek. Ook de verhalen van verpleegkundige Francis Kersten en afdelingshoofd Ineke Berends en IC-arts Oscar Hoitink en longarts Michiel Spanbroek en internist-infectioloog Ton Dofferhof staan in het boek. Hun ervaringen zijn allemaal terug te lezen in het boek, samen met nog 24 andere verhalen van zorgverleners uit heel Nederland. 

Meer informatie 

Voor meer informatie over CWZ ten tijde van corona, ga naar www.cwz.nl/coronavirus