Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Themabijeenkomst vitaliteit en kanker: hoe pak je je leven weer op na de diagnose?

16 januari 2024

Om meer inzicht te bieden in de mogelijkheden voor patiënten met en na kanker, organiseert CWZ op maandag 5 februari de themabijeenkomst vitaliteit en kanker: hoe pak je je leven weer op na de diagnose kanker?

Op 4 februari is het Wereldkankerdag met dit jaar als thema Verder leven met kanker. Deze dag is er wereldwijd aandacht voor de impact die de ziekte heeft. De groep mensen die leeft met en na kanker groeit en 97% van de (ex) kankerpatiënten ervaart op één of meerdere vlakken klachten. Hierbij speelt vitaliteit een belangrijke rol. Om meer inzicht te bieden in de mogelijkheden, organiseert CWZ op maandag 5 februari van 16.30 tot 19.45 uur de themabijeenkomst vitaliteit en kanker: hoe pak je je leven weer op na de diagnose kanker?

Tips en adviezen

Vitaliteit betekent letterlijk levenskracht. De kracht in jezelf voelen om te zijn wie je wilt zijn. En dat hoef je niet alleen te doen. Na de diagnose kanker komen er veel vragen af op patiënten op het gebied van vitaliteit, zelfvertrouwen en conditie. Hoe kan ik werken aan mijn fitheid en zelfvertrouwen? Hoe verminder ik stress en angst? Wat kan ik het beste eten? Welke lichaamsbeweging past bij mij? Er zijn veel tips en adviezen beschikbaar over dit onderwerp. CWZ zet ze tijdens de themabijeenkomst op een rij en laat zien waar patiënten in de regio terecht kunnen.

Programma

De bijeenkomst wordt geopend door Nicole Laurens, oncoloog en medisch leider oncologisch centrum CWZ en omvat presentaties van Irene Hendriks, sportarts bij CWZ, die ingaat op het ‘het waarom van al die nuttige adviezen’. Docent biodanza en trainer mindfulness Esther van Kessel geeft tips over hoe je ‘even in het nu!’ kunt staan waarbij uiteraard ook het concept biodanza in de praktijk wordt gebracht. De bijeenkomst wordt afgesloten door ervaringsdeskundige Evelien van der Werff, schrijver, spreker, podcastmaker, coach en ambassadeur IPSO Centra voor leven met en na kanker. Lees meer over het programma.

Informatiemarkt

Tijdens de informele informatiemarkt kunnen bezoekers onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met verschillende partijen die (ex) kankerpatiënten graag ondersteunen bij de fysieke en mentale uitdagingen in het dagelijkse leven. Zo is er een diëtist aanwezig, een oncologische fysiotherapeut, een coach oncologisch revalidatieprogramma, en zijn er medewerkers van het Marikenhuis aanwezig om de vragen van bezoekers te beantwoorden.

Aanmelden

De themabijeenkomst vitaliteit en kanker is bedoeld voor patiënten en geïnteresseerden en vindt plaats op maandag 5 februari van 16.30 uur tot 19.45 uur in het Auditorium van CWZ, Weg door Jonkerbos 100, 6532 SZ Nijmegen. De toegang is gratis, bezoekers kunnen zich aanmelden via: themalijnoncologie@verwijder-dit.cwz.nl. Laat daarbij even weten met hoeveel personen u wilt komen.

Op de foto de organisatoren van de bijeenkomst van links naar rechts: Nancy Schreur -  verpleegkundig themaleider oncologie en palliatieve zorg, Nicole Laurens - internist-oncoloog en medisch themaleider oncologie, Cindy de Bont - themamanager oncologie en palliatieve zorg, Sandra van den Hof - beleidsmedewerker thema oncologie.

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de CWZ nieuwsbrief.