Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Terugroepactie Losartan

01 april 2019

Op advies van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) wordt een aantal medicijnen met Losartan teruggeroepen. In sommige partijen van bepaalde fabrikanten is een stof aangetroffen die kanker kan veroorzaken.

Terugroepactie Losartan | CWZ Nijmegen

Op advies van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) wordt een aantal medicijnen met Losartan teruggeroepen. In sommige partijen van bepaalde fabrikanten is een stof aangetroffen die kanker kan veroorzaken. De hoeveelheden van deze stof zijn gering en de kans dat iemand kanker krijgt door de verontreiniging is erg klein.

Hebt u medicijnen met Losartan gekregen in CWZ?

Ook in CWZ worden medicijnen met Losartan gegeven. CWZ geeft alleen medicijnen met Losartan die geen onderdeel zijn van de terugroepactie. Deze medicijnen kunt u veilig gebruiken.

Hebt u medicijnen met Losartan opgehaald bij uw eigen apotheek?

Het is ook mogelijk dat uw arts Losartan heeft voorgeschreven en u de medicijnen in uw eigen apotheek hebt opgehaald. Hoorde u daarna niets van uw apotheek, dan kunt u deze medicijnen veilig gebruiken. Als uw medicijnen bij een partij zaten die is teruggeroepen, dan heeft u van uw apotheek gehoord dat u ze moest terugbrengen.

Wanneer krijgt u Losartan?

Medicijnen met Losartan worden voorgeschreven bij hoge bloeddruk, hartfalen en om de nieren te beschermen bij hoge bloeddruk en diabetes type 2.