Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Symposium Patellofemorale klachten voor fysiotherapeuten met live OK

05 oktober 2018

CWZ orthopedie organiseert op woensdag 7 november een symposium over patellofemorale klachten (knieschijfgerelateerde klachten), speciaal voor fysiotherapeuten.

CWZ orthopedie organiseert op woensdag 7 november een symposium over patellofemorale klachten (knieschijfgerelateerde klachten), speciaal voor fysiotherapeuten.

Programma

De gespecialiseerde orthopedisch chirurgen van CWZ orthopedie behandelen de laatste ontwikkelingen rondom indicaties voor een patellofemorale stabilisatie en de operatietechnieken. Daarbij wordt via een live stream geschakeld met de OK waar één van de orthopedisch chirurgen een patella stabiliserende operatie uitvoert. Verder staat het ervaringsverhaal van een patiënt én de nieuwste inzichten over de optimale postoperatieve behandeling op het programma.

Expertcentrum

In Nederland komen per jaar ongeveer 1000 primaire patella luxaties voor. Meer dan 150 patiënten uit het hele land worden jaarlijks door CWZ orthopedie behandeld in het Expertcentrum patellofemorale problematiek. Veel patiënten komen voor of na de behandeling in contact met de fysiotherapeut. Voor fysiotherapeuten is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Voor deelname aan dit symposium kunnen fysiotherapeuten 3 accreditatiepunten verkrijgen. 

Praktische informatie

Symposium Patellofemorale klachten – exclusief voor fysiotherapeuten
Woensdag 7 november 2018,  van 18.30 tot 21.00 uur in CWZ.
€ 95,- per persoon.
Programma en aanmelden