Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Symposium liesklachten bij sporters voor fysiotherapeuten

04 december 2018

CWZ orthopedie organiseert op woensdag 16 januari een symposium over liesklachten bij sporters, speciaal voor fysiotherapeuten.

CWZ orthopedie organiseert op woensdag 16 januari een symposium over liesklachten bij sporters, speciaal voor fysiotherapeuten.

Liesklachten

Spierblessures aan de lies komen vaak voor en kunnen lang aanhouden. De mate en ernst van de klachten en de soort sportbeoefening bepalen hierin de beperking voor de vaak nog jonge patiënt. De meeste sporters met liesklachten zullen in eerste instantie bij de fysiotherapeut of manueel therapeut onder behandeling komen. De laatste jaren zien we veel ontwikkelingen in de diagnostiek en behandeling. Hoe stelt de fysiotherapeut de diagnose? Welke vormen van liesklachten komt de fysiotherapeut tegen? Welke behandeling is het beste? Op woensdagavond 16 januari krijgen fysiotherapeuten alle antwoorden tijdens het symposium Liesklachten bij sporters.

Programma en sprekers

Op het programma van het symposium staan de conservatieve en operatieve behandeling van liesklachten en de revalidatie na een heuparthroscopie. Rob Langhout, fysiotherapeut bij Fysiotherapie Dukenburg Nijmegen, vertelt over de conservatieve behandeling. Dr. Enrico de Visser, orthopedisch chirurg gespecialiseerd in heup- en liesklachten, geeft uitleg over de operatieve behandeling. Dr. Marsha Tijssen, bewegingswetenschapper / fysiotherapeut van Sport Medisch Centrum Papendal vertelt uit haar eigen ruime ervaring als onderzoeker en begeleider van topsporters over de beste postoperatieve revalidatiebehandeling na een heuparthroscopie.

Praktische informatie

Symposium Liesklachten bij sporters – exclusief voor fysiotherapeuten

  • woensdag 16 januari 2019
  • van 20.00 tot 22.00 uur in CWZ
  • € 95,- per persoon

Programma en aanmelden