Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Stichting 4DAAGSE bedankt zorg voor extra stappen

23 juli 2021

Stichting 4DAAGSE verrast zorgmedewerkers met gladiolen, een mooi gedicht en ansichtkaarten.

Vierdaagse

Gisteren verraste de Stichting 4DAAGSE onze receptie met gladiolen, een mooi gedicht en ansichtkaarten voor alle zorgmedewerkers die in de pandemie zoveel extra stappen zetten. We willen de Stichting 4DAAGSE heel hartelijk bedanken voor dit hartverwarmende initiatief en leven ook met hen en de vele lopers mee nu de Vierdaagse opnieuw niet door kan gaan vanwege de coronacrisis. Hieronder de bedankbrief van de Stichting 4DAAGSE.

Beste zorgmedewerkers,

Hoeveel kilometer loopt een medewerker in de zorg eigenlijk op een dag? Van patiënt naar patiënt, van alarm naar alarm, van overdracht naar overdracht. Dat zijn nogal wat stappen is gebleken. Op fulltime basis kan dat voor een verpleegkundig zelfs wel 130 km per 4 weken zijn.

In dit tweede jaar waarin we leven met de COVID-19 pandemie en waarin ons bestuur met pijn in het hart heeft moeten besluiten om wederom de Vierdaagse niet door te laten gaan, realiseren we ons des te meer wat de zorg in Nederland heeft moeten verduren. Extra diensten, tekort aan personeel, overuren, heel veel maatregelen, volle afdelingen, uitgestelde operaties, doodzieke patiënten…

In een jaar waarin onze lopers de vele kilometers niet zullen maken, heeft de zorg al die tijd wel extra stappen gezet. Die tomeloze inzet is ons niet onopgemerkt gebleven en daarvoor willen we jullie bedanken. Stadsdichter van Nijmegen Heidi Koren heeft dit namens ons voor jullie prachtig onder woorden weten te brengen op een poster en ansichtkaarten.

Wij beseffen maar al te goed dat de COVID-19 pandemie nog niet ten einde is. Ook de komende periode denken we aan alle harde werkers in de zorg en wensen we jullie veel succes en sterkte toe.

Met sportieve groet,

Henny Sackers, voorzitter Stichting 4DAAGSE