Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Spataderkeurmerk 2016 behaald

09 september 2016

De spataderpoli van CWZ heeft wederom het Spataderkeurmerk ontvangen. Daarmee voldoen zij aan de kwaliteitscriteria van De Hart&Vaatgroep.

De spataderpoli van CWZ heeft wederom het Spataderkeurmerk ontvangen. Daarmee voldoen zij aan de kwaliteitscriteria van De Hart&Vaatgroep. De Hart&Vaatgroep vindt het belangrijk dat mensen met spataderen weten welke ziekenhuizen zich specialiseren in de behandeling van spataderen èn goede spataderzorg leveren. Het Spataderkeurmerk van De Hart&Vaatgroep helpt patiënten een geïnformeerde keuze te maken voor een ziekenhuis waar goede spataderzorg wordt aangeboden. 

Kwaliteitscriteria
Om het Spataderkeurmerk te ontvangen, moeten ziekenhuizen zich aanmelden voor het keurmerk en voldoen aan een set van kwaliteitscriteria. Deze criteria zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van dermatologen, vaatchirurgen en -laboranten. Een van de criteria is bijvoorbeeld dat er vóór een operatie een duplexonderzoek moet zijn uitgevoerd bij min. 95-100% van de behandelde patiënten. Met een duplexonderzoek wordt met echo gekeken naar de bloedvaten en tegelijkertijd met doppler geluisterd naar de bloedstroom. Hiermee wordt de ernst van de spataderen vastgesteld.