Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Sint Maartenskliniek en CWZ bieden gezamenlijk reumatologische zorg

18 juli 2016

CWZ en de Sint Maartenskliniek starten een samenwerking op het gebied van reumatologische zorg.

Vanaf 19 juli starten het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) en de Sint Maartenskliniek een samenwerking op het gebied van reumatologische zorg. De afdeling Reumatologie van de Sint Maartenskliniek biedt vanaf die datum poliklinische reumatologische zorg in het CWZ. Zij werken daarbij nauw samen met de internisten van CWZ. Dit levert optimale reumatologische zorg, in het ziekenhuis waar de patiënten vaak al bekend zijn.

CWZ bood hiervoor nog geen reumatologische behandelingen. Dankzij deze samenwerking met de afdeling Reumatologie van de Sint Maartenskliniek, kunnen reumapatiënten bij het CWZ terecht voor de diagnose en behandeling van de volle breedte van reumatische klachten en ziektebeelden, waaronder bijvoorbeeld reumatoïde artritis, spondyloartritis, jicht en artrose. 

De reumatologen Alfons den Broeder en Henk Martens van de Sint Maartenskliniek houden elke dinsdag spreekuur in CWZ. Dr. Den Broeder is al meer dan tien jaar reumatoloog bij de Sint Maartenskliniek. Dr. Henk Martens is ruim zeven jaar werkzaam voor de afdeling Reumatologie van de Sint Maartenskliniek. Naast het vaste spreekuur op dinsdag, gaan de reumatologen consulten doen op de verpleegafdeling en krijgen ze een actieve rol op het gebied van reumatologie-onderwijs. Dit alles in nauwe samenwerking met de afdeling interne geneeskunde van CWZ. De kennis over reumatische ziekten en behandelingen binnen deze afdeling wordt op deze manier enorm uitgebreid. Den Broeder is blij met deze samenwerking: “Naast het voordeel dat we makkelijker bereikbaar zijn voor patiënten in CWZ, zitten we op deze manier ook dichtbij andere zorgprofessionals en dat willen we ook. We willen nog nadrukkelijker de samenwerking met collega’s uit CWZ zoeken.

Vragen en afspraken
Bij vragen en afspraken voor de reumapoli in CWZ, kan men contact opnemen met de polikliniek reumatologie van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen, via: (024) 365 94 09, polireuma@verwijder-dit.maartenskliniek.nl en www.maartenskliniek.nl