Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Screening coronaklachten verandert

21 oktober 2020

CWZ gaat werken met nieuwe vragenlijst en toegangskaart.

ikoon toegangskaart | CWZ Nijmegen

Om het ziekenhuis veilig te houden, screenen we iedereen die onze gebouwen binnenkomt op corona. De manier waarop dat nu gebeurt bij patiënten, begeleiders en bezoekers verandert.

Toegangskaart

Iedere patiënt, begeleider of bezoeker moet bij het betreden van CWZ een toegangskaart tonen waarop een kleur staat.Er zijn drie manieren om aan die toegangskaart te komen.

  1. Patiënten vullen thuis de vragenlijst in op het patiëntportaal MijnCWZ
  2. Bezoekers, begeleiders en patiënten zonder portaal vullen de vragenlijst in op cwz.nl/vragenlijst.
  3. Bezoekers, begeleiders en patiënten zonder toegangskaart kunnen op een vragenzuil bij de ingangen de vragenlijst invullen, waarna een toegangskaart wordt geprint.

Groen of oranje

Als iemand geen risico vormt, is de toegangskaart groen. Wanneer iemand wel een risico vormt, is de toegangskaart oranje. Patiënten met een oranje kaart krijgen een chirurgisch mondneusmasker voordat ze het ziekenhuis binnengaan. Bezoekers en begeleiders met een oranje kaart mogen in principe CWZ niet binnen. Iedereen moet de toegangskaart gedurende het hele ziekenhuisverblijf bij zich hebben en laten zien als hiernaar gevraagd wordt.

Geen controletent meer

Sinds deze week wordt de nieuwe manier van screenen getest bij de hoofdingang. Als alles goed verloopt, nemen de andere ingangen en locaties deze werkwijze over. In november verdwijnen de controletenten bij de hoofdingang en het spoedplein. Er staan dan zuilen bij alle ingangen voor het invullen van de vragenlijst. Medewerkers kunnen daarbij helpen. Laat bij de ingang uw toegangskaart zien aan de medewerker. We verzoeken u verder om bij de ingangen 1,5 meter afstand te houden, een mondkapje mee te nemen en u aan alle maatregelen te houden.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.