Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Prijs voor jonge onderzoekers tijdens regionale Resident Research Round gynaecologie

20 november 2018

Casper Reijnen, arts-onderzoeker binnen CWZ en Radboudumc, won samen met Willem Jan van Weelden, arts-assistent gynaecologie, de prijs voor de beste presentatie.

Op maandag 12 november vond de eerste regionale Resident Research Round van gynaecologie plaats binnen het opleidingscluster Nijmegen (Nijmegen, Den Bosch, Eindhoven, Arnhem en Ede). Onderzoekers uit de hele regio deden hieraan mee en konden een presentatie geven.

Casper Reijnen, arts-onderzoeker binnen CWZ en Radboudumc (links op de foto), won samen met Willem Jan van Weelden, arts-assistent gynaecologie, de prijs voor de beste presentatie. Die presentatie ging over hun onderzoek naar zuurstoftekort in de weefsels bij baarmoederkanker. Met dit onderzoek hebben zij een nieuwe marker geïdentificeerd, die beter kan aangeven welke patiënten kans hebben op een slechte uitkomst. Mogelijk kan de gynaecoloog hier in de toekomst de behandeling mee aanpassen om deze patiënten een betere uitkomst te geven.

Casper heeft sinds januari 2017 een onderzoeksplaats in het kader van het junior research project van CWZ en Radboudumc

CWZ-ambitie topklinische zorg

Wetenschappelijk onderzoek past bij de CWZ-ambitie om unieke expertises te ontwikkelen en de topklinische status te versterken.