Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Poliklinische bevallingen NEO verhuizen naar afdeling verloskunde CWZ

06 september 2019

Poliklinische bevallingen gaan vanaf 13 september op de afdeling verloskunde plaatsvinden. Dit is onder meer omdat we merken dat zwangeren steeds vaker kiezen voor een bevalling op de afdeling verloskunde in het ziekenhuis onder begeleiding van hun eigen verloskundige.

Babyportret | CWZ Nijmegen

Poliklinische bevallingen van Geboortehuis NEO gaan vanaf 13 september op de afdeling verloskunde plaatsvinden. Dit is onder meer omdat we merken dat zwangeren steeds vaker kiezen voor een bevalling op de afdeling verloskunde in het ziekenhuis onder begeleiding van hun eigen verloskundige.

Geboortehuis NEO

Geboortehuis NEO was een initiatief van de eerstelijns verloskundigen en CWZ samen. Met de interne verhuizing vinden ook deze poliklinische bevallingen plaats op de afdeling verloskunde. Een van de redenen is om zo dichterbij de voorzieningen binnen het ziekenhuis te zijn. Dit past ook bij de ontwikkeling dat eerstelijns verloskundigen en gynaecologen steeds intensiever samenwerken.

Afdeling verloskunde

Het Geboortehuis NEO is vanaf 13 september niet meer beschikbaar. Dit is vanwege interne verhuizingen en nieuwbouw van meerdere afdelingen. Op dit moment is er een poliklinische bevalkamer in aanbouw op de afdeling verloskunde. Deze gaat in december open. Tot die tijd gebeuren poliklinische bevallingen op de afdeling verloskunde onder begeleiding van de eigen verloskundige.

Geen rondleiding NEO tijdens Zwangerschapsmarkt

Door deze veranderingen is er tijdens de Zwangerschapsmarkt op zaterdag 14 september geen mogelijkheid meer om het Geboortehuis NEO te bezichtigen. Zwangeren en hun partners kunnen wel gewoon een rondleiding krijgen naar de kraamsuites op de afdeling verloskunde en de couveusesuites. Op deze Zaterdagmarkt voor zwangeren kunnen zij van alles te weten komen over de gang van zaken rondom zwangerschap en bevallen. Zo zijn er presentaties en allerlei stands met informatie en producten voor tijdens de zwangerschap maar ook voor erna.