Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Patiëntportaal en elektronisch patiëntdossier CWZ vernieuwd

22 juni 2021

CWZ is succesvol overgestapt op een nieuwe versie. Lees meer.

MijnCWZ

Op vrijdag 18 juni is CWZ succesvol overgestapt op een nieuwe versie van zowel het patiëntportaal (MijnCWZ) als het elektronisch patiëntendossier (HiX 6.2). Beide versies bieden meer mogelijkheden voor patiënten en zorgprofessionals. Lees hier wat dit in de praktijk betekent.

Patiënt beter aan zet met MijnCWZ

Patiëntportaal MijnCWZ is vernieuwd! Patiënten van CWZ maken sinds vrijdag gebruik van de nieuwe versie van het portaal. Dit ziet er eigentijdser uit en is voorzien van een handig uitklapmenu. Eenmaal ingelogd met hun DigiD zien patiënten op de startpagina van het portaal meteen wat er nieuw of veranderd is in hun dossier. Ook is nu een beter en duidelijker overzicht te zien van hun afspraken in het ziekenhuis. Daarnaast biedt de nieuwe versie van MijnCWZ meer mogelijkheden voor (inter)actie. Zo kunnen patiënten nu bijvoorbeeld grafieken bij lab uitslagen bekijken. Meldingen over bijvoorbeeld nieuwe folders of vragenlijsten die zijn klaargezet en die patiënten kunnen lezen of invullen, staan ook overzichtelijk op de startpagina. Deze veranderingen zijn gebaseerd op de ervaringen en wensen van patiënten en voor invoering getoetst via een onderzoek onder patiënten van CWZ, van wie er iedere minuut maar liefst 5 tot 10 inloggen op MijnCWZ.

Sneller en eenvoudiger gegevens vastleggen

Zorgverleners kunnen in de nieuwe versie van het elektronisch patiëntdossier (HiX 6.2) van ChipSoft nu sneller en eenvoudiger medische gegevens vastleggen op basis van standaard sjablonen. Bij het openen van een patiëntdossier klapt nu automatisch een overzicht uit met te volgen beleid en protocollen. De zorgverleners hoeven de onderdelen in dit overzicht alleen nog zorgvuldig te controleren en met één druk op de muisknop te bevestigen. Dit zorgt voor gemak, tijdswinst en meer tijd voor de patient.

Medische verrichtingen nu één keer registreren

CWZ is één van de eerste ziekenhuizen die naast HiX 6.2 tegelijk ook de landelijke standaard voor het vastleggen van medische verrichtingen (zoals onderzoeken, behandelingen en ingrepen) in gebruik neemt: de Verrichtingenthesaurus van DHD. CMIO William van der Stappen: ‘Dankzij de geweldige inspanning van de afdeling zorgcontrol en in samenwerking met vele zorgverleners konden we deze overgang naar de Verrichtingenthesaurus als een van de eerste ziekenhuizen maken: hiermee zetten we weer een belangrijke stap naar meer uniformiteit en standaardisatie in de verslaglegging!’

Door gebruik te maken van eenduidige medische termen, die afleiden naar verschillende codes, hoeven medische verrichtingen nu maar één keer in het EPD te worden geregistreerd voor meervoudig gebruik (registratie aan de bron). Hierdoor kunnen deze gegevens beter worden uitgewisseld met zorgpartners en met elkaar worden vergeleken voor wetenschappelijk onderzoek. Ook de benodigde codes voor declaratie aan de zorgverzekeraars worden automatisch afgeleid na vastlegging van de medische verrichting.

Volgende stap in waardevolle zinnige zorg

Met de nieuwere versies van het patiëntportaal en elektronisch patiëntdossier zet CWZ een volgende stap op het gebied van waardevolle zinnige zorg met behulp van digitalisering. Het ziekenhuis maakt hierdoor gebruik van slimmere processen, tegen hogere kwaliteit en lagere kosten. Zowel zorgprofessionals, ICT-medewerkers als patiënten zijn nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling en uitvoering hiervan. Lid Raad van Bestuur Freek Korver: ‘We hebben kunnen zien dat de live-gang van HIX 6.2 zeer succesvol is verlopen dankzij de inzet van het projectteam en alle users en super-users. Wij weten dat het van iedereen die bij dit project betrokken is geweest veel tijd en energie heeft gekost en dat ook nog gedurende de 3e COVID-golf. Voor CWZ is de overgang naar HiX 6.2 van groot belang en dankzij goede voorbereidingen en inzet is dat uitstekend gelukt. Ik wil iedereen hiervoor hartelijk bedanken. Hiermee is het ziekenhuis goed voorbereid op de toekomst.’