Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

‘Nu is mijn knuffel weer beter’

08 november 2016

Op dinsdag 8 november bood CWZ onderdak aan het Teddy Bear Hospital. 100 kleuters van basisschool Donatushof uit Bemmel kwamen met hun zieke knuffel op het spreekuur.

'Kijk, we zijn nog een plekje vergeten te verbinden.'

‘Nu is mijn knuffel weer beter’

‘Zullen we ook een mondkapje omdoen?’, vraagt dokter Myriam aan de vijfjarige Loïs in de operatiekamer. ‘Ja, dan lijk ik een echte dokter.’ glundert Loïs. Samen met al haar klasgenootjes mag zij een uurtje spelen in het berenziekenhuis. Op dinsdag 8 november bood CWZ onderdak aan het Teddy Bear Hospital. 100 kleuters van basisschool Donatushof uit Bemmel kwamen met hun zieke knuffel op het spreekuur. Studenten geneeskunde begeleidden de kinderen.

Voor deze gelegenheid was het Auditorium van CWZ omgebouwd tot een ziekenhuisje. Een echte kinderarts ontving de kinderen en gaf antwoord op al hun vragen. Dit hadden de kinderen goed voorbereid in de klas. Daarna doorliepen de jonge ‘dokters’ een onderzoeks- en behandelroute met hun knuffel. In de spreekkamer bekeken ze waar de knuffel pijn had. Daarna mochten ze een röntgenonderzoek doen, opereren, een verbandje aanleggen en medicijnen toedienen. Alles op een speelse manier.

Doel van het berenziekenhuis is kleuters van vier t/m zes jaar kennis te laten maken met het ziekenhuis en met medisch personeel. Angst voor dokters en het ziek-zijn kan op deze manier zo veel mogelijk worden weggenomen. Juf Helen vertelde dat de kinderen zich verheugden op het ziekenhuisbezoek. De studenten geneeskunde leren op deze manier hoe zij moeten omgaan met kinderen en trainen zo hun communicatieve vaardigheden.

Het Teddy Bear Hospital is een initiatief van de International Federation of Medical Students Associations (IFMSA) en vindt jaarlijks in meerdere ziekenhuizen in Nederland plaats.

Bekijk het fotoverslag van Teddy Bear Hospital.