Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Nieuwste röntgenapparatuur voor CWZ dankzij samenwerking met Canon Medical Systems

24 februari 2020

CWZ schaft vijf ultramoderne röntgensystemen aan dankzij een samenwerking met Canon Medical Systems. De nieuwe systemen leveren haarfijne 3D röntgenbeelden die de arts veel extra informatie geven. Zo kan deze de patiënt sneller en gerichter behandelen. De systemen worden ingezet bij cardiologie en op de toekomstige hybride operatiekamer (OK). Door de nieuwste technieken nemen de stralingsdosis en de benodigde hoeveelheid contrastmiddel af. Door het aangaan van deze samenwerking is CWZ ook benoemd tot Europees referentieziekenhuis van Canon.

Nieuwste röntgenapparatuur | CWZ Nijmegen

CWZ schaft vijf ultramoderne röntgensystemen aan dankzij een samenwerking met Canon Medical Systems. De nieuwe systemen leveren haarfijne 3D röntgenbeelden die de arts veel extra informatie geven. Zo kan deze de patiënt sneller en gerichter behandelen.

De systemen worden ingezet bij cardiologie en op de toekomstige hybride operatiekamer (OK). Door de nieuwste technieken nemen de stralingsdosis en de benodigde hoeveelheid contrastmiddel af. Door het aangaan van deze samenwerking is CWZ ook benoemd tot Europees referentieziekenhuis van Canon.

Vooruitgang voor de patiënt, specialist en zorgmedewerkers

CWZ en Canon delen de visie dat de patiënten de beste zorg verdienen op basis van de modernste apparatuur en systemen. Van de nieuwe systemen mogen dan ook de beste röntgenbeelden worden verwacht. Met de röntgensystemen bij cardiologie worden bloedvaten in beeld gebracht, terwijl de cardioloog een ingreep uitvoert, zoals een dotterbehandeling of het plaatsen van een stent. De nieuwe apparatuur is compact en goed verstelbaar, zodat medewerkers goed bij de patiënt kunnen.

Hybride operatiekamer

Daarnaast zal Canon de apparatuur leveren om röntgenbeelden te maken in de toekomstige hybride operatiekamer. Dat is een operatiekamer (OK) waarin de chirurg tijdens de operatie live röntgenbeelden kan bekijken. Dit maakt snel handelen mogelijk tijdens spoedoperaties, bijvoorbeeld bij een gescheurd aneurysma. Hierbij is de grote buikslagader gescheurd. ‘Voor CWZ is de hybride OK een lang gekoesterde wens en een heel belangrijke ontwikkeling in de spoedzorgketen als levensader van een topklinisch ziekenhuis’, zegt bestuursvoorzitter Ale Houtsma.

Europees referentieziekenhuis

De samenwerking betekent dat CWZ zich Europees referentieziekenhuis van Canon mag noemen. ‘De status van referentieziekenhuis betekent voor CWZ dat het de nieuwste apparatuur in huis heeft en altijd toegang heeft tot de meest actuele software en nieuwste applicaties. Omdat het CWZ op technisch vlak vooroploopt, zal het regelmatig bezoek ontvangen van andere Europese ziekenhuizen die willen zien hoe de apparatuur in de praktijk functioneert’, zegt Lo Wuite, directeur Canon Medical Systems Nederland.