Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Nieuwbouw CWZ Waalsprong feestelijk geopend

03 november 2017

Met een enorme schaar knipte wethouder Renske Helmer op 2 november een ballonnenlint door. Daarmee opende zij de nieuwbouw van CWZ Waalsprong in Nijmegen-Noord.

Met een enorme schaar knipte wethouder Renske Helmer op 2 november een ballonnenlint door. Daarmee opende zij de nieuwbouw van CWZ Waalsprong in Nijmegen-Noord.

Zorg heeft een menselijke maat
In zijn toespraak noemde bestuursvoorzitter a.i. Hans Broertjes de ‘buitenpolikliniek’ onmisbaar geworden. ‘Het is een plek waar de zorg een menselijke maat heeft’. De sfeer is gemoedelijk en het komt voor dat mensen iemand voor laten gaan om een gesprek met de gratis koffie af te maken. Daarnaast is het nieuwe gebouw voorzien van allerlei voorzieningen, zelfs een eigen MRI. Een diagnostisch apparaat dat 40 jaar geleden nog alleen was voorbehouden aan academische centra.

Huisarts en specialist werken samen
Uniek is ook de samenwerking met de huisartsen die er zelfs spreekuur houden. Dat zorgt voor verbinding tussen huisartsen en specialisten, aldus internist en medisch manager Marc ten Dam. Niet alleen bij het koffieapparaat, maar ook in gezamenlijke spreekuren die in CWZ Waalsprong plaatsvinden. Patiënten hoeven dan soms geen aparte afspraak bij de specialist te maken.

Waarvoor komt u naar CWZ Waalsprong?
De nieuwe polikliniek heeft meer ruimte en extra spreekkamers. Vrijwel alle specialisten houden hier spreekuur. Mensen kunnen er ook naar verschillende andere zorgverleners, zoals een diëtist, diabetesverpleegkundige of geriatrisch verpleegkundige. De tijden voor bloedprikken zijn verruimd en er zijn meer mogelijkheden voor diagnostiek. Naast de röntgenafdeling is er nu een MRI-scanner en een permanente echokamer.