Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Neuroloog Wim Verhagen Koninklijk onderscheiden

13 januari 2020

Op 10 januari verraste burgemeester Bruls CWZ neuroloog Wim Verhagen met een Koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje- Nassau.

Koninklijke onderscheiding| CWZ Nijmegen

Neuroloog Wim Verhagen Koninklijk onderscheiden

Op 10 januari verraste burgemeester Bruls CWZ neuroloog Wim Verhagen met een Koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje- Nassau.

Grote betekenis voor CWZ
Wim Verhagen is sinds 1986 als neuroloog verbonden aan CWZ Nijmegen. Hij was lid van de medische staf en hij was medisch manager van de vakgroep neurologie. Hij heeft de uitbouw van de afdeling klinische neurofysiologie gerealiseerd. En door zijn invoering van het evenwichtsonderzoek kunnen nu veel patiënten beter behandeld worden. Wim richtte de intensive care afdeling Neurocare op waar mensen terecht kunnen die bijvoorbeeld getroffen zijn door beroertes. Maar ook heeft hij het MS-centrum opgericht. Dit centrum heeft al vijf jaar het certificaat Vlinderkeurmerk van het Nationaal MS-fonds.

Geroemd om patiëntbenadering
Wim wordt geroemd om zijn holistische benadering van de patiënt: hij heeft aandacht voor zowel de lichamelijke en psychische factoren als de sociale omgeving en de maatschappelijke aspecten. Als opleider was Wim betrokken bij de ontwikkeling van arts assistenten en heeft diverse promovendi begeleid. In 2012 is hij door de Vereniging voor arts assistenten Neurologie gekozen tot opleider van het jaar. Hierna volgde de verkiezing tot opleider van het jaar binnen het CWZ in 2017. 
Wim heeft 69 wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan en was medeauteur van twee Nederlandstalige boeken over het evenwichtsorgaan die als standaardwerken worden beschouwd.

Vrijwilligerswerk
Naast dit alles is Wim tevens lid van de Bárány Society, een internationale vereniging die het contact tussen wetenschappers en artsen met betrekking tot evenwichts- en duizeligheidsonderzoek bevordert. Tevens is Wim vrijwilliger bij de Nederlandse Vereniging voor Neurologie en vervult in diverse commissies een rol.

Koninklijke onderscheiding
Burgemeester Bruls heeft de Koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt aan Wim Verhagen op 10 januari 2020 om 14.00 uur voorafgaand aan zijn afscheidssymposium 'Acta fabula est' in de Donauzaal van het kantorencomplex van CWZ.