Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Neuroloog Wim Verhagen CWZ-opleider van het jaar

29 december 2017

Als opleidingsziekenhuis biedt CWZ onderdak aan vele arts-assistenten. Lees over deze opleiders.

Neuroloog Wim Verhagen CWZ-opleider van het jaar

Als opleidingsziekenhuis biedt CWZ onderdak aan vele arts-assistenten. Zij leren er de kneepjes van het vak én brengen op hun beurt nieuwe kennis mee. Om als aankomend arts het maximale uit je opleiding te halen is een goed opleidingsklimaat belangrijk. Als blijk van waardering zetten de arts-assistenten (AIOS) in CWZ tijdens het jaarlijkse kerstdiner hun opleiders in het zonnetje. Dit jaar kozen ze neuroloog Wim Verhagen tot opleider van het jaar. Arts-assistent neurologie Anne Kurver werd AIOS van 2017 en arts-assistent Steven Strang ging er vandoor met de titel ‘co-begeleider van het jaar’. CWZ feliciteert de winnaars!

Aandacht
Over neuroloog Wim Verhagen zegt de jury: ‘Hij heeft écht oog voor de individuele AIOS en stelt het belang van de AIOS voorop. Ook als dat betekent dat een deel van de opleiding elders gevolgd wordt.’ Wim is blij en trots met zijn verkiezing. ‘De eer straalt op mij af, maar je kunt het alleen met een goede opleidersgroep en een betrokken AIOS-groep. Daar ben ik nog blijer mee. We zijn continu betrokken bij de opleiding van onze arts-assistenten. Je moet zorgen voor een goede en veilige infrastructuur en met hen kijken hoe je hun opleiding het meest passend kunt maken. Een AIOS is meer dan een werknemer die in een leerproces zit. Talloze persoonlijke zaken zijn belangrijk om de dingen goed te kunnen doen. Ook daar moet je als opleider aandacht voor hebben. Hoe beter het contact, hoe beter je haar of zijn opleiding kunt optimaliseren. Verder vind ik de ‘after sales’ van belang. Een AIOS heeft niets aan een opleiding als je er ook niet voor zorgt dat iemand daarna op een leuke werkplek terecht komt. Daar spannen we ons actief voor in.’ De andere genomineerde opleiders waren cardioloog Evert Lamfers en internist Dorien Joosten.

Actief
AIOS neurologie Anne Kurver is opgetogen over haar benoeming tot AIOS van 2017. ‘Ik vind het enorme eer. Het heel erg leuk om waardering te krijgen voor mijn inzet en werk!’ Haar verkiezing heeft vooral te maken met de activiteiten die ze naast het medisch- inhoudelijke werk als AIOS doet, vertelt ze.

‘Ik ben voorzitter van de AAV en actief betrokken bij de centrale opleidingscommissie. Daarnaast zet ik een profileringstraject op in CWZ en neem ik deel aan het kernteam doelmatige zorg. Ook binnen mijn eigen AIOS-groep probeer ik dingen te regelen. Daarnaast ben ik bezig met (promotie)onderzoek en actief binnen het landelijk bestuur van de thema afdeling zorg & welzijn van D66. Al deze dingen kan ik natuurlijk alleen maar doen dankzij de fijne samenwerking met de andere AIOS, het leerhuis en natuurlijk mijn collega neurologie AIOS en opleiders!' Anne liet met de prijs twee andere genomineerden achter zich.