Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Machtiging patiëntportaal MijnCWZ nu digitaal via DigiD

09 juli 2024

Het is nu mogelijk om via DigiD een machtiging aan te vragen voor inzage in het patiëntportaal van een kind, naaste of iemand anders voor wie je zorgt en formeel verantwoordelijk bent.

CWZ illustraties doorontwikkeld

moeder

Machtiging patiëntportaal MijnCWZ nu digitaal via DigiD

Soms is het nodig dat je toegang krijgt tot het medisch dossier van een naaste, je kind of iemand anders voor wie je zorgt. Dit noemen we een machtiging. Het aanvragen van zo’n machtiging voor toegang tot patiëntportaal MijnCWZ hoeft sinds 1 juli niet meer via een formulier op papier, maar kan vanaf nu digitaal. Je kunt hiervoor een aanvraag indienen via de website DigiD Machtigen.

Snel, eenvoudig én veilig

Als je naaste, kind of iemand anders voor wie je zorgt naar het ziekenhuis moet, wil je goed weten wat er gaat gebeuren en hoe het met diegene gaat. Daarom biedt CWZ net als andere ziekenhuizen de mogelijkheid om je te laten machtigen om het medisch dossier van diegene in te zien via het patiëntportaal (MijnCWZ). Tot nu toe was het nodig om deze machtiging aan te vragen via een papieren formulier en hiervoor naar het ziekenhuis te komen. Dat hoeft vanaf 1 juli niet meer. De machtiging kun je nu digitaal aanvragen via de website DigiD Machtigen. Snel, eenvoudig én veilig.

Alle info bij elkaar

Met een machtiging heb je  toegang tot het medisch dossier van je naaste, kind of iemand anders voor wie je zorgt in het patiëntportaal bij CWZ. In MijnCWZ vind je alle informatie over het behandeltraject bij elkaar. Zoals afspraken bij zorgverleners, uitslagen van onderzoeken, verpleegkundige verslagen en medicijn-overzichten. Met al deze informatie bij de hand ben je beter voorbereid, kun je gerichter vragen stellen en samen met de zorgverlener beslissen over de best passende zorg voor jouw naaste, kind of iemand anders voor wie je zorgt.

Toestemming krijgen

Om een machtiging te kunnen aanvragen, is het belangrijk om hiervoor eerst toestemming te krijgen van je naaste of iemand anders voor wie je zorgt. Dit geldt ook voor kinderen vanaf 12 jaar. Vanaf dan mogen zij volgens de Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst (WGBO) zelf in hun medisch dossier kijken. Als jij en je kind het handig en wenselijk vinden om mee te kijken in dit dossier, kun je hiervoor een machtiging aanvragen via de website DigiD Machtigen. Vanaf 16 jaar hebben kinderen in principe alleen zelf toegang tot hun medisch dossier in het patiëntportaal en overleg je een eventuele machtiging met je ouders. Hierover ontvang je ook een brief van CWZ.

Machtiging aanvragen via DigiD

Direct een machtiging aanvragen voor inzage van het medisch dossier in MijnCWZ van jouw naaste, kind of iemand anders voor wie je zorgt? Ga dan naar de website van DigiD Machtigen. Klik op ‘Gemachtigd worden’. Zoek naar ‘CWZ’. Kies ‘CWZ – patiëntportaal’. Volg de verdere instructies op de website van DigiD machtigen.

Heb je al een DigiD machtiging en wil je hiermee inloggen op patiëntportaal MijnCWZ?  Ga dan naar de website van MijnCWZ. Klik hier op ‘Inloggen met DigiD machtiging’ en volg de instructies.

Verdere vernieuwingen MijnCWZ

Eenmaal ingelogd in de beveiligde omgeving van patiëntportaal MijnCWZ zijn er sinds kort ook een aantal dingen veranderd. Zo vind je ‘uitslagen’ voortaan onder het kopje ‘dossier, heten ‘afspraken’ nu ‘agenda’ en zijn ‘actielijsten’ nu als ‘vragenlijsten’ terug te zien. Ook zie je in de agenda nu (ziekenhuis)opnames staan die al wel met je zijn besproken, maar nog moeten worden gepland. Verder gaan we later dit jaar aan de slag met een app van het portaal, die je uiterlijk begin volgend jaar kunt gebruiken. Meer weten over MijnCWZ? Kijk dan voor meer informatie op de MijnCWZ-website. Bij dringende vragen kun je ook de klantenservice bellen op nummer 024 – 365 7300.