Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Longkankerchirurgie CWZ: beste 10 procent in Nederland

29 juni 2016

Longchirurgen, anesthesiologen en alle andere professionals die betrokken zijn bij longoperaties in CWZ, ontvingen medio juni een felicitatie: longkankerchirurgie in CWZ hoorde in 2015 bij de top 10 procent best presterende ziekenhuizen in Nederland.

Longkankerchirurgie CWZ: beste 10 procent in Nederland

Longchirurgen, anesthesiologen en alle andere professionals die betrokken zijn bij longoperaties in CWZ, ontvingen medio juni een felicitatie: longkankerchirurgie in CWZ hoorde in 2015 bij de top 10 procent best presterende ziekenhuizen in Nederland. Afzender was DICA, het Dutch Institute for Clinical Auditing, dé organisatie in Nederland die zorgt voor kwaliteitsregistraties in de zorg. ‘We zijn er blij mee’, vertelt longchirurg Frits van den Wildenberg, mede namens collega’s Mariël Keemers en Wout Barendregt. ‘DICA onderzoekt altijd op basis van dezelfde medische indicatoren, zodat er een goede benchmark is met alle andere ziekenhuizen in Nederland. Alhoewel ook dit een momentopname is – in 2016 kunnen de cijfers weer anders uitvallen, zijn we er toch trots op. Mooie teamprestatie.’
De registraties voor DICA worden verricht door een CWZ-medewerker die niet betrokken is bij de zorg, om zo onafhankelijk mogelijk op alle indicatoren te turven. Het gaat om vele items, bijvoorbeeld operatieduur, bloedverlies, radicaliteit van de ingreep, multidisciplinaire voor- en nabesprekingen, IC-opname, na-beademing of overleving. DICA bestaat sinds 2010 en is opgericht door artsen. Kijk hier voor de jaarrapportage van DICA.