Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Linda Budde wint verpleegkundige zorgprijs 2019

10 oktober 2019

Jaarlijkse prijs wordt uitgereikt om kwaliteitsonderzoek door verpleegkundigen te stimuleren.

Verpleegkundige Linda Budde wint Verpleegkundige zorgprijs 2019 | CWZ Nijmegen

Woensdag 9 oktober was de uitreiking van de verpleegkundige zorgprijs 2019 tijdens Broodje Kennis. Drie verpleegkundigen presenteerden in korte pitches hun kwaliteitsonderzoek. Maar er kan uiteindelijk maar één onderzoek het beste zijn. CWZ feliciteert de winnares van harte.

 

'Ik ken het uit mijn hoofd!'

Linda Budde, verpleegkundige dagbehandeling en weekend/avond/nachthoofd, deed onderzoek naar de implementatie van NANDA-NIC-NOC in het EPD op verpleegafdeling heelkunde/gynaecologie. Het gaat om classificaties voor verpleegkundige diagnose, interventies en zorgresultaten. De jury vond haar onderzoek ‘enorm actueel’ en beschreef het als ‘zeer toepasbaar voor de praktijk’. Linda: ‘Ik had nu vijf minuten, maar ik kan veel langer vertellen over mijn onderzoek. Ik ken het uit mijn hoofd! Ik ben blij dat ik gewonnen heb.’

Stimulans kwaliteitsonderzoek

De verpleegkundige zorgprijs wordt uitgereikt om kwaliteitsonderzoek in de zorg te stimuleren. Deze onderzoeken zijn namelijk zeer relevant voor de zorg die CWZ aan patiënten geeft. De andere genomineerden waren:

  • Monique Beckers: onderzoek vermoeidheid bij hyperthyreoïdie, polikliniek interne geneeskunde A70
  • Olivia Lummen: onderzoek acupressuur tegen misselijkheid bij chemotherapie voor borstkankerpatiënten, oncologie B12. 

CWZ-ambitie topklinische zorg

De zorgprijs is een voorbeeld van onze ambitie om topklinische zorg te geven. In CWZ investeren we in wetenschap, medische innovatie, opleiding en unieke expertises, waardoor we goede professionals aantrekken en behouden.