Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Laboratoriumorganisatie Dicoon Elst van start

19 januari 2023

Per 1 januari zijn de laboratoria van Rijnstate, CWZ en Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV) samengebracht in de nieuwe organisatie Dicoon.

Laboratoriumorganisatie Dicoon Elst | CWZ Nijmegen

Per 1 januari zijn de laboratoria van Rijnstate, CWZ en Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV) samengebracht in de nieuwe organisatie Dicoon. De nieuwe locatie wordt Elst en zal vanaf medio 2023 in gebruik worden genomen. 

Dicoon

De laboratoria voor medische microbiologie, klinische chemie (waaronder bloedafname en bijbehorende prikposten) en geneesmiddelenbepalingen, farmacogenetica en toxicologie (klinische farmacie) gaan daarmee samen door in de nieuwe zelfstandige organisatie Dicoon.

De naam Dicoon staat voor Diagnostiek Combinatie Oost-Nederland. Het wordt hét lab voor Midden- en Zuid-Gelderland ván en vóór zorgaanbieders. Lees verder op de website Dicoon.nl.

State of the art diagnostiek

Het lab beschikt straks over moderne apparatuur en levert daarmee state of the art diagnostiek. Het is ook een aantrekkelijke werkgever die sterke contacten heeft met zorgprofessionals in de ziekenhuizen en met huisartsen. Het lab vormt hiermee een katalysator voor andere samenwerkingsinitiatieven.

Nieuw laboratorium

In juni 2022 zijn de heiwerkzaamheden gestart, waarna de bouw in een rap tempo vordert. In juli 2023 moet het laboratorium in gebruik worden genomen. Bekijk hier de 3D impressievideo van het nieuwe laboratorium op YouTube.