Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Klaar voor de toekomst met nieuwe MRI scanner

16 januari 2020
Nieuwe MRI scanner radiologie | CWZ Nijmegen

De MRI ruimte op de afdeling radiologie krijgt nieuwe apparatuur. Na  15 jaar trouwe dienst wordt de oude MRI scanner vervangen door een nieuw apparaat. Dit apparaat is ontworpen om het comfort van de patiënt te verhogen en eventuele angsten voor een MRI scan weg te nemen.

Meer comfort

De gedachte achter het nieuwe apparaat is een meer ontspannen ervaring in de MRI scan. Het matras ligt comfortabeler, de opening van de scanner is ruimer en de onderzoeksruimte wordt rustgevend verlicht. Daarnaast is er een verlicht wolkenplafond in de MRI ruimte en heeft de patiënt gedurende het onderzoek zicht op een monitor waarop instructies worden gegeven. Daarop is ook te zien hoe lang het onderzoek nog duurt. Zo weet de patiënt gedurende het MRI onderzoek waar hij aan toe is.

Wat merken patiënten hiervan?

  • De verbouwing duurt ten minste drie maanden.
  • Ondanks de verruimde openingstijden bij radiologie (7.00 tot 22.00 uur en in het weekend) en meer inzet van de MRI scanner in CWZ Waalsprong lopen de wachttijden op. Spoed heeft echter altijd doorgang.

De unit management radiologie van CWZ: ‘We begrijpen dat een langere wachttijd vervelend is, maar als de verbouwing en plaatsing klaar zijn, is CWZ weer uitgerust voor de toekomst!’.