Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Kinderen in CWZ tekenen met kunstenaars

03 juli 2015

Tekeningen van kinderen zijn de inspiratie voor illustraties die de deuren van de kinderafdeling van CWZ gaan sieren. Vandaag gingen drie lokale kunstenaars aan de slag met de kinderen.

Tekeningen van kinderen zijn de inspiratie voor illustraties die de deuren van de kinderafdeling van CWZ gaan sieren. Vandaag gingen drie lokale kunstenaars aan de slag met de kinderen. Zij baseren hun illustraties op de kindertekeningen. Op 10 september zullen ze de illustraties op de deuren aanbrengen.

In deze activiteit komen diverse initiatieven samen. CWZ wil de kinderafdeling kleuriger maken en had een aanvraag ingediend bij ‘Mijn liefste wens’. Deze stichting ondersteunt projecten die gericht zijn op welzijn van kinderen in de drie Nijmeegse ziekenhuizen. Tekenfestival ‘The Big Draw’ vervolgt met een tweede editie. De activiteit in CWZ is de start van het festival.

Beweegtuin

Op het moment lopen er meer activiteiten om de kinderafdeling te verfraaien. De stichting Vrienden van CWZ zet zich in voor een beweegtuin voor kinderen. Kinderen die zijn opgenomen of moeten wachten op hun afspraak kunnen daar spelen met hun broertjes en zusjes. Onder het genot van een kopje koffie houden de ouders toezicht. Geld dat bijeen is gebracht door de FortaRock Bruggenloop en door de medewerkers van CWZ (Kerstmarkt 2014) wordt hier onder meer voor ingezet. Ook in 2015 is de beweegtuin voor kids weer het goede doel van de 10E FortaRock Bruggenloop jubileumeditie.