Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Jolanda Arts wint Zuster Vincentia Prijs 2023

19 april 2023

Gisteren was het zo ver: van de drie finalisten mocht Jolanda Arts zich de winnares noemen van de Zuster Vincentia prijs van 2023! Naast haar oneindige inzet voor de patiënt en de naaste familie, maakte zij zich ook hard voor het opknappen van de familiekamers.

Winnaar Zuster Vincentiaprijs 2023 | CWZ Nijmegen

Gisteren was het zo ver: van de drie finalisten mocht Jolanda Arts zich de winnares noemen van de Zuster Vincentia Prijs van 2023! Naast haar oneindige inzet voor de patiënt en de naaste familie, maakte zij zich ook hard voor het opknappen van de familiekamers.

Partner van de patiënt

Alle drie de finalisten werden met mooie woorden toegesproken door de collega’s om de jury te overtuigen. Maar ook om te laten zien dat de finalisten net dat extra stapje zetten voor de patiënt. ‘Partner van de patiënt zijn, vraagt om betrokkenheid en inzet. Ook dit jaar zien we weer terugkomen dat we niet alleen medische zorg bieden, maar ook kijken naar de mens erachter. Bij Jolanda in het bijzonder.’

Als een rots in de branding

Al meer dan 40 jaar werkzaam in ons ziekenhuis, waarvan ruim 25 jaar als familiezorgverpleegkundige, zet Jolanda Arts zich met hart en ziel in voor de patiënt en de naaste familie. Zoals haar collega’s het mooi verwoorden: ‘Hoge golven en woeste stormen, Jolanda blijft zich hardmaken voor waar zij in gelooft: de beste ondersteunende en begeleidende zorg voor de patiënt en de naaste familie.’ 

Haar vasthoudendheid en inzet zorgde ervoor dat de verouderde familiekamers eindelijk de hoognodige opknapbeurt gaan krijgen. Hiermee wordt er een warme en huiselijke plek gecreëerd waar families zich kunnen terugtrekken en de mogelijkheid hebben om bij dierbaren te blijven slapen. Slechts één van de vele voorbeelden waarin Jolanda vanuit haar hart dat extra stapje zet voor de patiënt. Dat kwam duidelijk naar voren na verschillende bedankbrieven met warme woorden van patiënten die werden voorgelezen door haar collega’s.

Gefeliciteerd!

Ook de finalisten: Chantal Reulink & Noah Hoeben en Lieke Engels mogen gefeliciteerd worden met de nominatie dit jaar. Chantal Reulink & Noah Hoeben hebben zich het afgelopen jaar op een bijzondere wijze ingezet om AYA-zorg in CWZ op te zetten. Lieke Engels startte een onderzoek gericht op het bieden van passende nazorg voor mensen met een Cerebro Vasculair Accident (CVA) binnen CWZ. Alle drie met veel succes!

Trots

Met de Zuster Vincentia Prijs wil de cliëntenraad werken aan zichtbaarheid en zo bijdragen aan het stimuleren van patiëntbetrokkenheid.  Zuster Vincentia heeft zichzelf 53 jaar met hart en ziel ingezet voor CWZ en haar patiënten. Haar motto was: ‘Wees er voor de patiënt en probeer klaar te staan voor iedereen die op de weg komt’. Tot op de dag van vandaag is dit nog steeds te voelen bij de finalisten van gisteren. Daar zijn we als CWZ erg trots op! 

Jolanda, van harte gefeliciteerd met het winnen van de derde Zuster Vincentia prijs! De Zuster Vincentia Prijs is een jaarlijkse prijs die door de cliëntenraad is geïnitieerd en door de raad van bestuur met onder andere een bedrag van € 3.000,- voor de winnende afdeling wordt gefaciliteerd.