Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Jacqueline Bos wint NVKFB-proefschriftprijs

15 april 2019

Jacqueline Bos heeft de NVKFB-proefschriftprijs gewonnen! Deze landelijke vereniging voor Klinisch Farmacologen reikt jaarlijks een prijs uit voor het beste proefschrift.

Jacqueline Bos heeft de NVKFB-proefschriftprijs gewonnen! Deze landelijke vereniging voor Klinisch Farmacologen reikt jaarlijks een prijs uit voor het beste proefschrift. In haar proefschrift beschrijft Jacqueline hoe een combinatie van educatie voor voorschrijvers en medicatiereviews door de ziekenhuisapotheker ervoor zorgt dat patiënten op de afdelingen minder bijwerkingen hebben.

Eigen onderzoekslijn

Deze methode is uitgedacht en als eerste toegepast in CWZ. Daarna is het met ZonMw subsidiegeld wetenschappelijk uitgetest in de Isala Klinieken (Zwolle) en het Meander Medisch Centrum (Amersfoort). Het project heeft landelijke navolging. De ziekenhuisapotheek van CWZ is een hele eigen onderzoekslijn gestart om de medicatieveiligheid in CWZ en daarbuiten te verbeteren. CWZ is trots op Jacqueline, haar co-promotor professor Kees Kramers en feliciteert haar van harte!

 

CWZ-ambitie topklinische zorg

Het wetenschappelijk onderzoek naar opiaten is een voorbeeld van onze ambitie om topklinische zorg te geven. In CWZ investeren we in wetenschap, medische innovatie, opleiding en unieke expertises, waardoor we goede professionals aantrekken en behouden.

Beter beter worden - onze zorg.