Vrijwilligers CWZ verdienen lintje voor hun inzet

26 april 2023

Vanmiddag ontvingen (oud) vrijwilligers Marjolijn Aalbers, Iet Dinnessen en Dinie Ywema een lintje van de burgemeester van Nijmegen voor hun inzet als vrijwilliger op bijzondere wijze.

Vrijwilligers krijgen koninklijke onderscheiding | CWZ Nijmegen

Vanmiddag ontvingen de (oud) vrijwilligers Marjolijn Aalbers, Iet Dinnessen en Dinie Ywema een lintje van de burgemeester van Nijmegen voor hun inzet als vrijwilliger op bijzondere wijze. Wij danken Marjolijn, Iet en Dinie (v.l.n.r. op foto) voor hun jarenlange verbonden- en betrokkenheid bij ons ziekenhuis. Een ontzettend groot gebaar voor onze patiënten. Trots en met veel waardering feliciteren wij dit drietal met deze Koninklijke onderscheiding!

Marjolijn Aalbers

Al 56 jaar is Marjolijn (79 jaar) vrijwilliger bij de afdeling pastoraat, tegenwoordig de afdeling geestelijke verzorging. Daarnaast zong ze samen met haar moeder in het Canisiuskoor. Sinds in 2017 het koor niet meer bestaat, is Marjolijn wel nog steeds graag aanwezig voor zangondersteuning bij kleinschalige vieringen.

Iet Dinnessen

Iet (88 jaar) begon haar vrijwilligerswerk in CWZ bij de afdeling geestelijke verzorging, nu 40 jaar geleden. Ze was toen ook lid van het Canisiuskoor, totdat deze werd opgeheven in 2017. Met veel toewijding zette Iet zich in voor onze patiënten en hun behoeften en verlangens op religieus vlak.

Dinie Ywema

Tot vorig jaar werkte Dinie (78 jaar) als vrijwilliger bij Gastvrij, elke woensdagmiddag. Na 26 jaar nam ze met pijn in haar hart afscheid. CWZ en zijn patiënten betekenden veel voor Dinie. En in al die jaren dat Dinie actief was als vrijwilliger voor ons ziekenhuis, betekende zij net zoveel voor ons. Ze wordt omschreven als: belangstellend, servicegericht, betrokken en vooral als iemand die niet op de voorgrond staat maar aansluit bij de wensen van de ander. ‘Het was fijn om onder de mensen te zijn en om van betekenis te kunnen zijn. Als vrijwilliger ben je een teken van troost, een gebaar van steun en een woord van wijsheid.’ Aldus Dinie.

Trots!

Burgemeester Hubert Bruls bedankte onze vrijwilligers voor hun oneindige inzet voor de patiënten in het ziekenhuis: ‘We doen het samen maar hebben extra aandacht voor mensen die net iets verder gaan en dat stapje extra zetten voor een ander. Laten we er met z’n allen trots op zijn.’

Lees meer over vrijwilligerswerk in CWZ.