Vanaf 11 mei weer meer afspraken mogelijk in CWZ

07 mei 2020
Controlepost corona | CWZ Nijmegen

Vanaf maandag 11 mei gaat CWZ weer reguliere zorg geleidelijk opstarten. Uitgangspunt is om op een veilige manier weer meer patiënten in CWZ te kunnen helpen. Daarom richten we alles zo in dat het mogelijk is om 1,5 meter afstand te kunnen houden. Dat betekent dat we het aantal patiënten en medewerkers dat in CWZ aanwezig is beperkt houden en de aanwezigheid van patiënten gaan spreiden.

Wat betekent dit voor u als patiënt?

Wordt uw afspraak ingepland, dan krijgt u bericht van ons. Bel niet zelf naar CWZ, dan houden we het ziekenhuis bereikbaar.

  • Waar mogelijk zal de afspraak telefonisch of via e-health zoals beeldbellen of monitoren op afstand gebeuren.
  • Er worden meer afspraken dan anders gepland in de buitenpoliklinieken CWZ Waalsprong in Oosterhout en CWZ Druten.
  • Er komt meer tijd tussen de afspraken en er komen ook afspraken in de avond of op zaterdag.

Welke afspraken gaan door?

  • Spoedbehandelingen blijven doorgaan, zoals botbreuken, acute hartproblemen en CVA’s, operaties en behandelingen bij kanker die niet kunnen wachten. Deze zijn ook de afgelopen weken doorgegaan.
  • Nu gaan we eerder afgezegde afspraken en behandelingen inplannen die even konden wachten, maar nu niet meer. De artsen maken een zorgvuldige afweging welke patiënt wanneer kan komen. Via de polikliniek worden afspraken opnieuw ingepland.
  • Heeft u nog geen afspraak, maar wel een vraag over uw gezondheidssituatie? Stel deze dan via een e-consult in MijnCWZ. Bij dringende vragen kunt u de polikliniek bellen. Wacht in dat geval niet te lang, omdat u bijvoorbeeld liever niet naar CWZ komt vanwege corona. We nemen maatregelen zodat u erop kunt vertrouwen dat ons ziekenhuis veilig is om te bezoeken.

Hoe ziet een afspraak in CWZ eruit?

Voorafgaand aan uw afspraak in CWZ vult u 3 keer een vragenlijst in via het patiëntenportaal MijnCWZ: op 3 dagen, 2 dagen en 1 dag voor de afspraak. U vult in of u corona-gerelateerde klachten heeft. Via deze vragenlijst weten we of u mogelijk besmet kunt zijn met het coronavirus. U krijgt verdere instructies voorafgaand aan uw bezoek aan CWZ of in een controlepost bij de ingang van het ziekenhuis. Helaas mag er geen begeleider mee het ziekenhuis in, al maken we uitzonderingen. Lees meer over de gang van zaken.

Wat betekent dit voor de komende weken?

De komende twee weken gaan we in stappen meer zorg verlenen. Hoeveel dit is, zal per polikliniek verschillen. Deze situatie hebben we niet eerder meegemaakt en de komende twee weken gebruiken we om te bekijken hoe alles loopt. Mocht er toch weer een toename komen van nieuwe coronapatiënten, dan moeten we ook weer kunnen afschalen om deze patiënten op te vangen.

Naar overzichtspagina coronavirus