Terugblik Vierdaagse 2017

27 juli 2017

De Nijmeegse Vierdaagse 2017 zit er weer op! Vrienden van CWZ kijkt terug op een fantastische week. Maar liefst 95 lopers hadden zich aangemeld voor het Vriendenteam van CWZ. Zij hebben allemaal hun beste beentje voorgezet om een extra dialysefiets met virtueel systeem voor onze dialysepatiënten te realiseren.

Carlijn van den Berg, sportarts in opleiding

Carlijn van den Berg, sportarts in opleiding

De Nijmeegse Vierdaagse 2017 zit er weer op! Vrienden van CWZ kijkt terug op een fantastische week. Maar liefst 95 lopers hadden zich aangemeld voor het Vriendenteam van CWZ. Zij hebben allemaal hun beste beentje voorgezet om een extra dialysefiets met virtueel systeem voor onze dialysepatiënten te realiseren.

De kop is eraf! – Bemmel

Dinsdag 18 juli ging de Nijmeegse Vierdaagse 2017 van start. Aan het eind van de route in Bemmel vond de eerste ontmoeting met onze lopers plaats. Dialysepatiënt Joop Willems kwam om 10.00 uur als eerste binnen. Rond 12.00 uur was hij op de Wedren en ging meteen door naar CWZ om te dialyseren. Zijn prestatie ging niet onopgemerkt voorbij, hij werd die middag nog geïnterviewd door de Gelderlander. Lees hier interview met Joop.

Elien van Vrienden van CWZ: “Het was iedere dag al vroeg in de ochtend een groot feest met muziek en enthousiaste vrijwilligers die samen met ons alle lopers hebben aangemoedigd. Er hing een leuke sfeer! Het was mooi om te zien dat iedereen het erg kon waarderen dat we er waren. De lopers voorzien van eten en drinken en een praatje met ze maken deed ze goed. Sommige lopers hadden het erg zwaar, maar toch zag je iedereen glunderen!”

Roze woensdag– Wijchen

Woensdag 19 juli, met 30 graden de warmste dag van deze Vierdaagse. Rond 10.30 uur kwam Joop weer als eerste vriend binnen in onze tent. De dames van sportgeneeskunde, Carlijn van den Berg en Eline Thijssen, stonden iedere dag in de tent voor de medische ondersteuning. Ze prikten de ene naar de andere blaar. “Op de piek tussen 10.00 en 13.00 uur was het voor ons bijna net zo hard zweten als voor de lopers. Het was flink aanpoten om alle voeten te kunnen verzorgen. Iedereen was heel erg dankbaar, het was dan ook een leuke manier om de lopers op deze manier een hart onder de riem te steken,” aldus Eline.

Na regen komt zonneschijn – Zevenheuvelenweg

Donderdag 20 juli begon met flinke regenbuien, maar na regen komt zonneschijn! Ook vandaag kwam Joop weer als eerste binnen in onze tent. Aan het eind van de ochtend kwam de Raad van Bestuur een bezoek brengen in de tent. Hans Broertjes (interim voorzitter Raad van Bestuur), Conny Kranen (adviseur Raad van Bestuur) en Jeroen Lijdsman (manager financiën en administratie) moedigden alle voorbijkomende wandelaars aan vanuit de tent. Hans: “Dit was voor mij de eerste keer dat ik de Vierdaagse meemaakte. Ik was onder de indruk van de enorme hoeveelheid lopers die hieraan meededen. Mooi dat we als CWZ aanwezig waren en zorg verleende aan de lopers.” Donderdag en vrijdag zorgde vrijwilliger Antoine Migchielsen voor een ontspannen massage. Antoine: "Ik vond het fijn dat ik mijn vaardigheden als sportmasseur voor alle lopers kon inzetten, het was ontzettend leuk om te doen!"

Via Gladiola – Beers en Malden

Vrijdag 21 juli, laatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse. Dit keer kwam niet Joop, maar Marijn van Huissteden rond 9.00 uur als eerste binnen in onze verzorgingspost! In Malden had het Jonkerbos Medisch Specialistisch Bedrijf Nijmegen (JMSBN) een ‘tijdelijke buitenpoli’ opgezet om onze lopers te ontvangen. Radioloog Dick Venderink stelde zijn terrein hiervoor beschikbaar. Dick: “De locatie was een welkome stop was voor de wandelaars op de juiste plaats, 100 meter voor de Annastraat. Dat laatste hapje en drankje, nog even een plaspauze, een laatste keer de benen omhoog, enkelen zelfs de laatste paar biertjes, voordat de Nijmeegse deel van de Via Gladiola begon. Zo’n 20 CWZ medewerkers hebben langs de zijlijn de wandelaars aangemoedigd.” Gedurende de week zijn er helaas een paar vrienden uitgevallen. Ruim 90 vrienden hebben de Via Gladiola gehaald en hun verdiende gladiool in ontvangst genomen.

“Een echte vriendendienst”

Jan-Willem ten Broek (26 jaar) liep dit jaar voor het eerst mee met de Vierdaagse én met Vrienden van CWZ. Hij heeft de vier keer 50 km gehaald en kijkt terug op zijn Vierdaagse, Jan-Willem: “Ik bedank Vrienden van CWZ voor alle goede zorgen. De tent op de route was een moment om naar uit te kijken tijdens, de voor mij toch vaak, pijnlijke tocht. Een klein gebaar in de vorm van een praatje, roze rakker ofwel ibuprofen, kopje soep, drankje of massage kon echt voor een oppepper zorgen. Een echte vriendendienst! Ik denk niet dat ik het zonder jullie had gered, eerlijk waar! Mocht ik de Vierdaagse volgend jaar weer lopen, dan word ik zeker weer een vriend!”

Sponsoren

Bij deze Vierdaagse actie in 2017 is er € 2.453,72 opgehaald voor een goed doel van de Vrienden van CWZ: bewegen tijdens dialyse. Vrienden van CWZ bedankt zijn Vierdaagse sponsoren: Arla, Hofmans, Run2Day, Van Eck & Oosterink, Dialysevereniging CWZ en goodiebag sponsoren: Perskindol, Vision, Less is more, Moniek Kledingadvies, Suzanders, Rituals, Nijmegen Bruist en PLUS. 

Wij van Vrienden van CWZ hebben ontzettend genoten, het was een groot feest om onze lopers iedere dag te mogen ontvangen in onze verzorgingspost. Wij zijn trots op ieders geleverde prestatie. Hopelijk tot volgend jaar!