terugblik scholing ALK

12 juli 2023

 

Onlangs verzorgde het psychotherapeutisch behandelcentrum voor Aanhoudende Lichamelijke Klachten (ALK) een nascholingsavond voor de regio Nijmegen. Op deze goed bezochte avond, die met een 8 werd beoordeeld door de deelnemers, kregen de toehoorders meer uitleg over de doelstelling, werkwijze en resultaten van de ALK behandeling.

De aanwezigen kregen meer kennis over de effecten van trauma’s of stress en de beleving hiervan in lichamelijke klachten en welke multidisciplinaire behandelingen het psychotherapeutisch behandelcentrum ALK hiervoor biedt. Tevens werden de resultaten gepresenteerd van eigen observationele cohortstudie naar de effectiviteit van deze behandeling én een surveyonderzoek naar de attitude van psychologen bij ALK behandeling. De avond werd afgesloten met een gesprek met een ervaringsdeskundige die de aanwezigen vertelde hoe de ALK behandeling zijn beleving van de aanhoudende klachten enorm had verbeterd.

Meer informatie

Neem dan contact op met alk.secretariaat@verwijder-dit.cwz.nl, bel met 024 365 8205 of bekijk het wetenschappelijk onderzoek voor ALK in CWZ.