Team urologie CWZ start Movember met gezamenlijke ‘Italian shave’

02 november 2015

Een zevental mannen van de vakgroep urologie van CWZ starten de maand november gladgeschoren.

Een zevental mannen van de vakgroep urologie van CWZ starten de maand november gladgeschoren. Op 3 november hebben zij zich laten scheren bij De Heerenkamer Kappers in Nijmegen, stijl ‘Italian shave’. Deze scheerbeurt is - voor hun bovenlip althans - meteen de laatste van de maand. Met hun groeiende snor vragen de heren aandacht voor mannenziekten als prostaat- en zaadbalkanker.

Op dinsdagavond 3 november om 18.30 uur vond de gezamenlijke scheerbeurt plaats, daarna mocht de snor groeien. Hiermee sluiten de urologen aan bij Movember, een internationaal initiatief om mannenziekten bespreekbaar te maken en geld in te zamelen voor onderzoek en behandeling van deze ziekten. De vakgroep urologie voert het Movember-team van CWZ aan.

Aandacht voor prostaat- en teelbalkanker

Met deelname aan Movember wil de vakgroep urologie prostaatkanker en zaadbalkanker uit de taboesfeer halen. Het team maakt zich sterk voor beter en patiëntvriendelijker onderzoek en een betere kwaliteit van leven met prostaat- en zaadbalkanker. Dit doen de teamleden door de publiciteit te zoeken en geld in te zamelen voor onderzoek. Via een website [niet meer mogelijk-redactie] is het mogelijk om het team te sponsoren. Een andere manier is via de Vrienden van CWZ. Aan het eind van de maand wordt het ingezamelde geld overgemaakt aan Movember.

Prostaatkanker in Nederland

Prostaatkanker treft jaarlijks meer dan 11.000 mannen in Nederland. Vaak wordt de diagnose in een vroeg stadium gesteld. Behandeling is dan goed mogelijk of in eerste instantie zelfs niet nodig. Soms zijn er uitzaaiingen en is de kans op genezing klein of zelfs afwezig. Van de mannen in deze situatie overlijden er jaarlijks ruim 2.500. De verwachting is dat het aantal mannen met prostaatkanker de komende jaren blijft toenemen. Mensen worden ouder en de PSA bloedtest wordt steeds vaker gebruikt om prostaatkanker op te sporen. In CWZ komen jaarlijks 250 nieuwe prostaatkankerpatiënten.

Kijk voor meer informatie over de behandeling van prostaatkanker en zaadbalkanker en op www.santeonvoorprostaatkanker.nl