Staaroperatie beschikbaar in CWZ Zorgapp

04 juli 2019

De CWZ Zorgapp is een moderne manier van patiëntenvoorlichting die de zorgverlener ondersteunt.

CWZ Zorgapp | CWZ Nijmegen

Sinds deze week is de CWZ Zorgapp uitgebreid met staaroperatie. De CWZ Zorgapp is een moderne manier van patiëntenvoorlichting die de zorgverlener ondersteunt. De gratis app geeft specifieke informatie over behandelingen, tips voor herstel en filmpjes met oefeningen.

Sinds begin juni is coloscopie live in de CWZ Zorgapp. Sindsdien zijn er 54 actieve app gebruikers die coloscopie hebben geselecteerd via de app. In januari 2017 nam afdeling orthopedie de app al in gebruik en zijn er 12 orthopedische behandelingen beschikbaar. Binnenkort zijn hartinfarct en voedselintolerantie ook te vinden in de CWZ Zorgapp.

CWZ Zorgapp

Door de komst van de CWZ Zorgapp wordt de patiënt nóg beter geïnformeerd met persoonlijke meldingen op de mobiele telefoon. De dag voor de operatie krijgt de patiënt bijvoorbeeld een melding dat hij na middernacht niks meer mag eten. De dag na de operatie verschijnt een bericht met informatie over medicijnen. De patiënt heeft zo zelf meer regie en weet in iedere fase van het zorgpad wat hem te wachten staat. Daardoor is hij minder zenuwachtig en komt goed voorbereid op een afspraak. Ook na de behandeling geeft de app oefeningen, begeleiding bij medicijnen en antwoord op belangrijke vragen.

CWZ-ambitie betrokken patiënt

De CWZ Zorgapp is een voorbeeld van onze ambitie om patiënten te betrekken bij hun zorg. Een betrokken patiënt betekent: mensen helpen om de regie te nemen, begrijpelijke informatie geven en samen beslissen over de zorg die het beste bij hen past.