Snel de beste behandeling in multidisciplinair CWZ Darmkankercentrum

12 januari 2021

Zorgverleners van verschillende specialismen binnen CWZ gaan nog intensiever samenwerken op het gebied van diagnostiek en behandeling van darmkanker in het CWZ Darmkankercentrum.

CWZ Darmkankercentrum | CWZ Nijmegen

Op de foto van links naar rechts zie je de ambassadeurs van het CWZ Darmkankercentrum: Bas Polle (chirurg), Nicole Laurens (internist-oncoloog), Conny van Enckevort (MDL-arts) en Linda Geurts (verpleegkundig specialist GIO).

Zorgverleners van verschillende specialismen binnen CWZ gaan nog intensiever samenwerken op het gebied van diagnostiek en behandeling van darmkanker in het CWZ Darmkankercentrum. Patiënten krijgen zo snel de beste behandeling en worden beter begeleid tijdens het hele proces.

In het CWZ Darmkankercentrum begeleiden en behandelen de artsen en verpleegkundigen samen patiënten met verdenking op of met de diagnose van verschillende stadia van darmkanker. Door de intensievere samenwerking hebben zij een volledig pakket aan zorg tot hun beschikking en kunnen zij  gebruik maken van innovatieve toepassingen en wetenschappelijk onderzoek. Dit doen zij samen met zorgpartners in de regio zoals het Radboudumc. Het doel is om de juiste zorg op de juiste plek te bieden: dichtbij huis, betrouwbaar, snel, persoonlijk én vertrouwd.

Snel duidelijkheid

Patiënten met verdenking op of met de diagnose van darmkanker kunnen in het centrum snel terecht voor een afspraak. Door de intensieve samenwerking, korte doorlooptijden en met de inzet van sneldiagnostiek kunnen patiënten nog op dezelfde dag de uitslagen van onderzoeken en hun behandelplan inzien via het patiëntportaal MijnCWZ. Hierdoor krijgen patiënten snel duidelijkheid en weten zij waar ze aan toe zijn. Ook kan de juiste behandeling sneller worden ingezet, wat letterlijk van levensbelang kan zijn bij deze aandoening. Verpleegkundig specialist Linda Geurts: ‘Wij kunnen patiënten hierdoor beter begeleiden in een traject, dat vaak veel angst, spanning en onzekerheid met zich meebrengt. Hierin kijken we goed naar de persoonlijke situatie, wensen en behoeften van de patiënt, maar ook van zijn of haar naasten. We zijn écht een familieziekenhuis.’

Volledig aanbod

In het CWZ Darmkanker-centrum werken Chirurg Bas Polle, internist-oncoloog Nicole Laurens, MDL-arts Conny van Enckevort en verpleegkundig specialist GIO Linda Geurts samen met hun teams aan de best mogelijke zorg voor darmkankerpatiënten. Samen met de zorgverlener kiest de patiënt uit een volledig aanbod aan behandelingen die zorg die het beste past bij zijn persoonlijke situatie, wensen en behoeften. Vervolgens wordt hij begeleid om fit de behandeling in te gaan. Deze behandeling wordt uitgevoerd met de nieuwste technieken zoals een operatie met de DaVinci-robot. Wanneer de patiënt weer naar huis mag, kijkt de behandelend zorgverlener via de CWZ Thuis app mee hoe het herstel in de eigen omgeving gaat.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten het CWZ Darmkankercentrum? Kijk dan op op de webpagina van het CWZ Darmkankercentrum