Patiënten VieCuri Venlo opgevangen in CWZ

17 juli 2021

CWZ heeft 27 patiënten van het VieCuri Medisch Centrum in Venlo opgevangen.

Evacuatie VieCuri | CWZ Nijmegen

CWZ heeft 27 patiënten van het VieCuri Medisch Centrum in Venlo opgevangen. Vanwege de dreiging van hoog water is vrijdag besloten het ziekenhuis in Venlo te evacueren. De patiënten zijn verplaatst naar een aantal ziekenhuizen in Nederland waaronder CWZ.

Evacuatie

In de loop van vrijdagmiddag werd duidelijk dat het ziekenhuis in Venlo uit voorzorg geëvacueerd zou worden vanwege de dreiging van overstroming. CWZ heeft alles op alles gezet om de collega’s in Venlo te helpen. In zeer korte tijd is een aantal afdelingen in gereedheid gebracht en zijn medewerkers opgeroepen om de geëvacueerde patiënten op te kunnen vangen. Voorzitter raad van bestuur Ale Houtsma: ‘Ik ben er trots op dat we dit samen zo snel hebben kunnen regelen. We laten hiermee zien dat CWZ veel aankan en dat we altijd klaar staan voor patiënten van binnen én buiten de regio.’  Ook de patiënten van VieCuri zijn van harte welkom in CWZ. We leven mee met hen, hun familie en naasten en met alle medewerkers van het VieCuri Medisch Centrum.

Geen gevolgen CWZ-patiënten

De opvang van de VieCuri-patiënten heeft geen gevolgen voor geplande operaties, poli-afspraken, diagnostiek en dagbehandelingen van CWZ-patiënten.

Informatie over overgenomen patiënten

Is uw familielid of naaste vanuit VieCuri uitgeplaatst naar CWZ en heeft u vragen? Bel voor meer informatie met 024-365 7990.