Patiënt sneller geholpen door samenwerking CWZ orthopedie en Orthoparc Rozendaal

01 december 2021

Patiënt sneller geholpen door samenwerking CWZ orthopedie en Orthoparc Rozendaal.

Samenwerking CWZ en Orthoparc | CWZ Nijmegen

Samenwerking CWZ en Orthoparc | CWZ Nijmegen

CWZ gaat samenwerken met kliniek Orthoparc in Rozendaal en gaat als pilot een deel van de orthopedische operaties uitvoeren bij Orthoparc. Hierbij maken de orthopedisch chirurgen van CWZ gebruik van de faciliteiten van Orthoparc. Orthoparc is een kliniek voor innovatieve orthopedie met 3 vestigingen, Rozendaal (bij Arnhem), Lelystad en Bosch en Duin. Orthoparc heeft 5 operatiekamers met de daarbij behorende faciliteiten. Patiënten zijn alleen op de dag van de operatie bij Orthoparc en blijven onder behandeling van CWZ.

Voordelen

De wachttijden voor de meeste orthopedische behandelingen in CWZ zijn momenteel kort. Op het moment dat de wachttijden oplopen als gevolg van de coronacrisis, leefstijlproblematiek en de toenemende vergrijzing, gaat CWZ een deel van de orthopedische operaties uitvoeren in Orthoparc. Justus Jansen, medisch manager CWZ orthopedie: ‘ondanks de afschaling in de zorg zijn er nu meer mogelijkheden voor orthopedische patiënten om binnen acceptabele tijd geholpen te worden door het CWZ. Zo houden we orthopedische zorg voor jong en oud toegankelijk.’ ‘Vanuit Orthoparc zijn we blij dat we de helpende hand kunnen bieden om de orthopedische zorg samen met het CWZ uit te kunnen voeren’, aldus Peter de Koning CEO Orthoparc.

Keuzevrijheid

De keuze om een operatie bij Orthoparc uit te voeren, wordt altijd in overleg met de patiënt genomen. Justus: ‘we hebben goede ervaring met Orthoparc. De gezondheid van de patiënt en het type behandeling spelen een belangrijke rol bij de keuze. Samen met de patiënt bekijken we wat voor hem of haar het beste is. Voor patiënten die extra zorg en een meerdaagse opname nodig hebben, staat de vertrouwde zorg van CWZ altijd klaar.’

In de praktijk

Als er is gekozen voor behandeling bij Orthoparc, dan wordt de patiënt alleen de dag van de operatie in Rozendaal opgenomen. Alle andere afspraken zowel voor als na de operatie, vinden in CWZ plaats. De behandelend orthopedisch chirurg van CWZ voert de operatie uit en wordt tijdens de operatie geholpen door ervaren verpleegkundigen, anesthesisten en fysiotherapeuten van Orthoparc.

Patiënttevredenheid

De samenwerking start met een proefperiode. Na deze periode volgt een evaluatie waarbij de patiënttevredenheid en het effect op de wachttijden centraal staat.