Opnieuw groen vinkje voor stomazorg CWZ

22 juli 2015

In de Stoma Zorgwijzer heeft CWZ opnieuw een groen vinkje gekregen. Dat betekent dat we aan alle normen voldoen voor goede stomazorg, zowel voor dikke en dunne darm als voor urinestoma.

Opnieuw groen vinkje voor stomazorg CWZ

In de Stoma Zorgwijzer heeft CWZ opnieuw een groen vinkje gekregen. Dat betekent dat we aan alle normen voldoen voor goede stomazorg, zowel voor dikke en dunne darm als voor urinestoma. De normen zijn ontwikkeld door de Stomavereniging samen met stomadragers, stomaverpleegkundigen, chirurgen en urologen. Er zijn hoge kwaliteitseisen voor het behandelteam, begeleiding, informatievoorziening, protocollering, nazorg en scholing.
De Stoma Zorgwijzer biedt vergelijkende informatie over stomazorg in Nederland. Zo kunnen patiënten een gemotiveerde keuze maken voor een ziekenhuis.

Stomapoli
CWZ heeft een stomapoli, waar 2 gespecialiseerde stomaverpleegkundigen werken. De stomaverpleegkundigen begeleiden hun patiënten intensief, zowel vóór de operatie, tijdens de ziekenhuisopname als na het ontslag van de patiënt. Zij geven uitleg en instructie over stomazorg en adviseren bij stoma- en huidproblemen. Daarnaast begeleiden zij de patiënt bij sociale en emotionele problemen die het gevolg zijn van een stoma.

Het krijgen van het groene vinkje betekent dat de stomazorg in CWZ zo georganiseerd is dat het aansluit bij de wensen en behoeften van stomadragers.