Open Huis CWZ Waalsprong goed bezocht

28 oktober 2019

Zaterdag 26 oktober vond het drukbezochte Open Huis plaats van CWZ en Gezondheidscentrum Waalsprong. Alle specialismen zetten hun deuren open voor de buurt, collega’s en geïnteresseerden. Een kans om CWZ Waalsprong ‘opnieuw’ te leren kennen. Veel bewoners uit de jonge, kindrijke buurt Nijmegen-Noord kwamen op bezoek. Naar schatting hebben zo’n 650 mensen het Open Huis bezocht.

Open dag Waalsprong 26 oktober| CWZ Nijmegen

Zaterdag 26 oktober vond het drukbezochte Open Huis plaats van CWZ en Gezondheidscentrum Waalsprong. Alle specialismen zetten hun deuren open voor de buurt, collega’s en geïnteresseerden. Een kans om CWZ Waalsprong ‘opnieuw’ te leren kennen. Veel bewoners uit de jonge, kinderrijke buurt Nijmegen-Noord kwamen op bezoek. Naar schatting hebben zo’n 650 mensen het Open Huis bezocht.

Gebouw van binnen bekijken

CWZ-specialismen en de zorgpartners van Gezondheidscentrum (GC) bieden samen alle bewoners van de regio Waalsprong alle zorgdiensten dichtbij huis. Via twee routes leerden bezoekers het gebouw, de zorgprofessionals  en de zorgdiensten kennen. ‘Er is zoveel te zien, echt bijzonder om dat zo te ervaren’, was een veelgehoorde reactie.

Van alles te beleven

Ook aan de kleinste bezoekers was gedacht. Op een oefenarm leerden kinderen bloedprikken en bij radiologie konden zij een röntgenfoto maken van een knuffelbeer met een gebroken pootje. Bij plastische chirurgie mocht je zelf een wond hechten (met een oefenkussen) en cardioloog Erwin Zegers liet de anatomie van het hart zien tijdens het populaire snijpracticum. Ook bij kindergeneeskunde, KNO, oogheelkunde, longgeneeskunde, neurologie en interne geneeskunde was er van alles te zien en te beleven.

Van huisarts naar apotheek

Bij de nieuwe huisartsenpraktijk Bast & Van Damme kregen kinderen een fictief recept mee om medicijnen op te halen bij de apotheek een paar meter verderop. Daar was het recept te volgen in het computersysteem en maakten zij hun eigen medicijn klaar.

Gezondheidscentrum Waalsprong

Naast CWZ Waalsprong hebben ook andere zorgaanbieders hun krachten gebundeld in Gezondheidscentrum Waalsprong. Zoals een huisarts (op begane grond) en, op de tweede verdieping, een fysiotherapeut, GGD, verloskundigen en logopedisten. De locatie Waalsprong biedt zo een totaalpakket aan zorg en voorzieningen dichtbij huis.

Bekijk de foto’s in het publieke album Open huis CWZ Waalsprong 2019.