Kunst in CWZ: ‘Superior Sickness’ van de Custers Photography

14 maart 2016

Het werk ‘Superior Sickness’ toont het beeld van een onderzoekskamer in een verlaten ziekenhuis in Oekraïne.

Het werk ‘Superior Sickness’ toont het beeld van een onderzoekskamer in een verlaten ziekenhuis in Oekraïne.

Vanaf 29 februari exposeren fotografen Dennis en Yoerie Custers van Custers Photography in CWZ, in de gang bij B02. Hun expositie heet ‘Forgotten Dreams’ en gaat over schoonheid in verval. Zij fotografeerden plaatsen waar het leven ophield maar de tijd verder ging. Het resultaat is even indrukwekkend als ijzingwekkend.

Het werk ‘Superior Sickness’ toont het beeld van een onderzoekskamer in een verlaten ziekenhuis in Oekraïne. Daar waar de kernramp in Chernobyl maakte dat een gebied vol leven op stel en sprong verlaten moest worden. Herkenbaar op de foto zijn een bed en een onderzoeksstoel in een ruimte die al bijna dertig jaar geteisterd worden door de elementen. De verf is aan het loslaten, het metaal aan het verroesten, en al wat naar beneden gekomen is ligt verspreid over de vloer. Alleen met fantasie is voor te stellen dit deze ruimte ooit voor medische doeleinden werd gebruikt.

De uitgestalde werken van Custers Photgraphy zijn op aluminium gedrukt en zijn te koop. De expositie duurt nog tot 27 mei.

Wilt u meer weten over de kunstwerken in CWZ? Volg de kunstroute!