INR Trombosedienst verhuist naar CWZ

07 juli 2015

De verhuizing naar CWZ volgt op de fusie van CWZ en INR Trombosedienst in januari 2014.

Actueel: de trombosezorg is vanaf 1 januari 2022 overgegaan naar TromboseZorg Dichtbij.

De verhuizing naar CWZ volgt op de fusie van CWZ en INR Trombosedienst in januari 2014. Het verzorgingsgebied van INR Trombosedienst omvat naast Nijmegen en omstreken ook Arnhem en Over-Betuwe en omstreken. De INR Trombosedienst verzorgt de bloedafname voor huisartsen, CWZ-specialisten en diverse afdelingen van Radboudumc, Rijnstate, Maasziekenhuis Pantein en Sint Maartenskliniek.

De prikposten van de INR Trombosedienst zijn samengevoegd met die van CWZ. Hierdoor kunnen patiënten op meer dan 130 locaties meerdere dagen per week in hun eigen buurt terecht voor een bloedafname. De INR Trombosedienst is verantwoordelijk voor de antistollingsbehandeling van poliklinische patiënten. Dit gebeurt door regelmatige bloedafname, het vragen en geven van informatie over de behandeling, het bepalen van de stollingstijd en het voorschrijven van een hoeveelheid tabletten voor een bepaalde periode. De dienst is ook trainings- en begeleidingscentrum voor het zelfmeten en zelfdoseren van patiënten die langdurig antistollingsmiddelen gebruiken, het zogenaamde zelfmanagement antistolling. De CWZ-buitenpoli’s begeleiden deze patiënten nadat zij de training hebben afgerond. Op die manier kunnen zij dicht bij huis op controle. Dit verloopt naar volle tevredenheid.

De intensieve samenwerking tussen CWZ, INR Trombosedienst en andere partijen maakt zorginnovaties mogelijk. Bijvoorbeeld dat ziekenhuiszorg vaker kan plaatsvinden in de thuissituatie, zoals antibioticabehandeling via een infuus en sommige bloedtransfusies.