Fertiliteitsteam CWZ ontvangt Freya Pluim

05 juni 2018

Het fertiliteitsteam van CWZ heeft opnieuw de Freya Pluim gekregen. Freya is een vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen en biedt een overzicht van de fertiliteitszorg zoals deze in Nederlandse ziekenhuizen georganiseerd is. Dat overzicht is een bruikbare tool voor zowel patiënten als zorgverleners.

Nieuwe kwaliteitscriteria
De opgestelde kwaliteitscriteria van Freya maken inzichtelijk welke aspecten van de fertiliteitszorg bijdragen aan een goede kwaliteit. Een nieuw toegevoegd criterium is de psychosociale ondersteuning, die de zorginstelling gedurende het hele traject moet geven.

Werkwijze
Het fertiliteitsteam van CWZ bestaat uit vier vrouwen: Rita, Angela, Janine en Petrie. ‘De gynaecoloog bepaalt het behandelplan en wij zien de patiënten daarna voor gesprekken, echo’s of inseminaties’, aldus verpleegkundige Petrie Arts. ‘We werken met een klein, vast team. Hierdoor ziet de patiënt vaak dezelfde gezichten, wat onze zorg persoonlijker maakt. Bovendien kunnen we zo onze adviezen op elkaar afstemmen.’

Patiëntvriendelijke zorg
Met de toekenning van de Pluim voldoet laat het fertiliteitsteam van CWZ zien dat het opnieuw aan de gestelde kwaliteitseisen voldoet en dat de zorg patiëntvriendelijk en op orde is. De Pluim geldt voor de periode 2018-2019.

Lees hier meer over de werkwijze van het fertiliteitsteam van CWZ.